21 Νοε 2012

Η Ελληνική Μπύρα ΒΙΟΣ 5 πήρε το Παγκόσμιο Βραβείο καινοτομίας.


Σε πρεσβευτή της Ελλάδας στην καινοτομία στα τρόφιμα και ποτά αναδείχθηκε η μπύρα ΒΙΟΣ 5, η πρώτη μπίρα στο κόσμο που παράγεται από τη ζυθοποίηση 5 δημητριακών.




Η ΒΙΟΣ 5, που παράγεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία από 100% ελληνικά δημητριακά, διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μοναδική της συνταγή, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα προϊόντα της ελληνικής συμμετοχής και κερδίζοντας έτσι το βραβείο Sial D’Or Country στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας Sial D’ Or.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 21 Οκτωβρίου.

Η μπίρα ΒΙΟΣ 5, που παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το 2011, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που σχεδιάστηκε και παράγεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μπίρα στον κόσμο που παράγεται από τη ζυθοποίηση πέντε δημητριακών (κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι και ρύζι), όλα προερχόμενα από την ελληνική γη, τα οποία είναι βασικά για την υγιεινή διατροφή.

Καθένα από αυτά χαρίζει στη ΒΙΟΣ 5 και ένα διαφορετικό στοιχείο στη γεύση της. Το σιτάρι γλυκύτητα, η σίκαλη πικράδα, το καλαμπόκι ελαφρότητα, το ρύζι εκλεπτυσμένη γεύση και βεβαίως το κριθάρι που αποτελεί το κύριο συστατικό της – όλα μαζί συνθέτουν τη ΒΙΟΣ 5 δημιουργώντας μια απολαυστική μεστή γεύση. Η ΒΙΟΣ 5 ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τα ειδικά χαρακτηριστικά της, την πολύ υψηλή ποιότητα αλλά και την πολύ αρμονική σχέση της ποιότητας αυτής με την τιμή της.
Ο διαγωνισμός Sial D’Or διοργανώνεται ανά διετία στο πλαίσιο της έκθεσης Sial και αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση για την καινοτομία για τον κλάδο τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος, στο διαγωνισμό συμμετείχαν προϊόντα από 29 χώρες σε 9 κατηγορίες. Η ΒΙΟΣ 5 εκπροσώπησε τη χώρα μας στην κατηγορία Αλκοολούχα Ποτά, και συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλα τα προϊόντα της ελληνικής συμμετοχής.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μηνάς Μαυρικάκης δήλωσε σχετικά: «Η καινοτομία είναι μία από τις βασικές αξίες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και ένας τομέας στον οποίο πάντα δίνουμε προτεραιότητα. Όταν σχεδιάζαμε τη ΒΙΟΣ 5 ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και περιμέναμε τη θερμή υποδοχή του προϊόντος μας από την ελληνική αγορά.

Η παγκόσμια διάκρισή της όμως, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά, αφού αναδεικνύει σε ένα διεθνές και πολύ αξιόπιστο πλαίσιο την ξεχωριστή δυναμική που διαθέτει το μοναδικό αυτό προϊόν. Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει τη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας να επενδύουμε στην ελληνική αγορά και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών λανσάροντας νέα καινοτόμα προϊόντα, ακόμα και σε περιόδους κρίσης».


Πηγή:www.eurocharity.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου