20 Νοε 2012

Τις επόμενες ημέρες η πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης σε παραγωγούς στην Καβάλα, τον Έβρο και τη Θάσο.


Επιλύονται όσο περνάει ο καιρός και τα τελευταία προβλήματα με τους κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το 50% της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανακοινωθεί η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης για τους δικαιούχους της Καβάλας, του Έβρου και της Θάσου. Επίσης σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, αυτές τις ημέρες επιλύονται μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα προβλήματα στη Λακωνία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η επικείμενη πληρωμή στην Καβάλα, τον Έβρο
και τη Θάσο αφορά περίπου 1.000 παραγωγούς ενώ η πληρωμή θα κυμανθεί στα 1,5 εκατ. ευρώ.
Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί αισιοδοξία και σε παραγωγούς από άλλες περιοχές της χώρας μας, οι οποίοι με τηλεφωνήματά τους στον ΑγροΤύπο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πότε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής.
«Πρέπει να αγοράσουμε ζωοτροφές. Είναι άδικο να περιμένουμε την εξόφληση για να μας δοθούν τα χρήματα στο τέλος Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά την προηγούμενη εβδομάδα στον ΑγροΤύπο κτηνοτρόφος από την Εύβοια. Όπως έχουμε γράψει ήδη, η εξόφληση (υπόλοιπο 50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Δεκεμβρίου 2012.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου