8 Δεκ 2012

Μωβ Καλαμπόκι : Το επόμενο "Big Deal".


Τα συστατικά του μωβ καλαμποκιού πιθανόν να δρούν προστατευτικά εναντίον της διαβητικής νεφροπάθειας, μίας από τις πιο σοβαρές επιπλοκές που σχετίζεται με τον διαβήτη, όπως υποδηλώνει νέα έρευνα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Hallym της Κορέας σε έρευνά τους σχετικά με την νεφρική φυσιολογία που δημοσιοποιήθηκε στο American Journal of Physiology, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανθοκυανίνη –η οποία περιέχεται σε υψηλά ποσοστά στο μώβ καλαμπόκι- πιθανόν
να αναστέλλει πολλαπλές οδούς που σχετίζονται με την ανάπτυξη της διαβητικής νεφροπάθειας. Συνεχίζουν λέγοντας ότι συμπληρώματα στη διατροφή μας πλούσια σε ανθοκυανίνες, μπορεί να είναι μία πολύ καλή στρατηγική στην εμπόδιση της ασθένειας των αγγείων των νεφρών στο διαβήτη τύπου-2. (M-K. Kang, J.Li, J-L. Kim, J-H. Gong, et al.)



Το μωβ καλαμπόκι απαντάτε κυρίως στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά (διατροφικά) τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι γεμάτο φαινολικές ουσίες και ανθοκυανίνες και έχει μεγάλο αντιοξειδωτικό χαρακτήρα, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μειώσει ακόμη και καρκινικούς όγκους.  Φυσικά απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα!
Μερικές ιδιότητες του μωβ καλαμποκιού είναι οι παρακάτω :
Επιβραδύνει σημαντικά τη γήρανση του δέρματος με ταυτόχρονη αντιρυτιδική δράση
Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις ελεύθερες ρίζες
Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις
Αυξάνει το κυκλοφορικό του αίματος, είναι διουρητικό και διευκολύνει τη πέψη


Πηγή: http://www.nutraingredients.com   http://e-foods.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου