6 Δεκ 2012

Ελληνογερμανική συνεργασία για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.


Με τη γερμανίδα Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας των καταναλωτών Ίλσα Άινγκερ συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την τόνωση των
εμπορικών σχέσεων των δύο κρατών αλλά και την προώθηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Η Γερμανίδα Υπουργός Γεωργίας, δεσμεύθηκε για ενίσχυση της βοήθειας στο κομμάτι της έρευνας στον αγροτικό τομέα, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης - που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΥΠΑΑΤ - επιβεβαιώθηκε η ελληνογερμανική φιλία.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για διακίνηση αγροτικών προϊόντων στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας και προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και τις προοπτικές για τη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) με στόχο τη διατήρηση των επιδοτήσεων για τους αγρότες.

Ο Α. Τσαυτάρης τόνισε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της χώρας μας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε «ο αγροτικός τομέας να καταστεί ξανά πυλώνας ανάπτυξης και ραχοκοκαλιά ανόρθωσης του τόπου μας».
«Η Ελλάδα κάνει μια στροφή για μια ποιοτική γεωργία με την υποστήριξη των εξαιρετικών μας προϊόντων και μέσω της ΚΑΠ προσπαθούμε να γίνει ξανά ο γεωργικός τομέας μια μεγάλη δεξαμενή απασχόλησης, εξωστρέφειας και εξαγωγών των ποιοτικών μας προϊόντων προς την Ευρώπη και τη Γερμανία», πρόσθεσε επίσης ο Υπουργός.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας δήλωσε ότι είναι «χαρούμενη για τη φιλοξενία στην Ελλάδα για την οποία τρέφει μεγάλη εκτίμηση και αναγνωρίζει τη δύσκολη περίοδο που διανύει και τις προσπάθειες που καταβάλλει, οπότε της αξίζει πλήρης σεβασμός». Ύπογράμμισε επίσης ότι «η γεωργία και ο αγροτικός τομέας είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας διότι παρέχει πάρα πολλές δυνατότητες στην παραγωγή και την ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων. Η έρευνα και η περαιτέρω ανάπτυξη της γεωργίας είναι ένα πεδίο που θα είμαστε εταίροι και θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε ό,τι χρειαστεί».

Η συνάντηση έκλεισε με ένα μήνυμα του Έλληνα Υπουργού Γεωργίας προς τους νέους αγρότες για τη διατήρηση των κονδυλίων μέσω της ΚΑΠ και μετά το 2013 και τη συνέχιση επομένως της υποστήριξης προς τους αγρότες.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο υπουργών.



 Πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου