6 Μαρ 2013

Το ΥΠΑΑΤ συμπράττει με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα παρευρεθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, μαζί με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχει για πρώτη φορά σε Τουριστική Έκθεση προβάλλοντας τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας σε περίπτερο του ΕΟΤ, από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου.



Η συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση των δύο υπουργείων εντάσσεται στο πλαίσιο της «συνέργειας» τους για τη διασύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, με τον τριτογενή τομέα, ώστε τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, να αποτελέσουν τμήμα του τουριστικού πακέτου.


Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ στο Βερολίνο θα έχουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο και οι ελιές. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η «παλέτα κυκλαδίτικων τυριών», που θα αποτελείται από τυριά ποιότητας από εγκεκριμένα τυροκομεία, προέλευσης από τα νησιά των Κυκλάδων. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι τυριά ΠΟΠ. Τοπικά τυριά από κάθε περιοχή της χώρας εντάσσονται στο μενού των υπηρεσιών φιλοξενίας  για να τα γνωρίσουν και να τα γευθούν οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα.


Τέλος, στους επισκέπτες της έκθεσης θα παρουσιαστεί και η δράση «Ελληνικό Πρωινό» με τον τίτλο «Ask for greek breakfast», καθώς στα πρωινά των ξενοδοχείων προωθούνται τοπικές γεύσεις και προϊόντα της κάθε περιοχής της χώρας.



Στόχος του ΥΠΑΑΤ  είναι η προβολή παραδοσιακών γεύσεων από την Ελλάδα και η ανάδειξη της χώρας μας σε τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό.



Στις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης: Εξωστρέφεια προϊόντων, Τουρισμός και Επιχειρήσεις» που διοργανώνουν το Ίδρυμα Konrad Adenauer, ο ΕΟΤ και το Γραφείο Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδος, στο Βερολίνο.

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ-  Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ- Ξενοδοχείο Aldemar και ο επιχειρηματίας κ. Παύλος Ευμορφίδης, της εταιρείας COCO-MAT.


Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Martin Knapp από το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου