26 Σεπ 2013

Ποιά τρόφιμα καταψύχουμε και ποιά όχι.

Έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές για το εάν ένα τρόφιμο πρέπει να το καταψύξετε ή όχι;
Μπορεί η κατάψυξη να είναι ιδανική, για να διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση το κρέας και τα ψαρικά μας, αλλά μήπως μπορούμε να την εμπιστευτούμε εξίσου το ίδιο και για πολλά άλλα φαγητά; Και κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, ειδικά στις μέρες μας; Αν εφαρμόσετε κατά γράμμα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, μπορείτε να διατηρήσετε μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών για πολύ καιρό στην κατάψυξη, χωρίς να αλλοιωθούν καθόλου τα θρεπτικά τους συστατικά.

Βότανα για ελαφρύ ύπνο.

'Εχετε πρόβλημα με τον ύπνο;; Όχι ποιά! Παρακάτω σας παραθέτουμε απλές συνταγές για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα!

-3 φλυτζάνια νερό ζεστό, 1 κουταλάκι μελισσόχορτο, 1 κουταλάκι γεράνια, 1 κουταλάκι μπαρμπαρόζα (αρμπαρόριζα), ένα ξυλαράκι γλυκόριζα. Τα βάζουμε σε ένα βάζο και πίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ κάθε μεσημέρι πριν από το φαγητό.

Η μειωμένη παραγωγή ροδάκινου «απειλεί» τις εξαγωγές.

Προσπάθεια ώστε να μην βρεθεί ούτε ένας δυσαρεστημένος πελάτης των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών στο εξωτερικό, παρά τη θεαματική μείωση της παραγωγής συμπύρηνου φέτος ως και 50% - λόγω καιρικών συνθηκών και μειωμένης σποράς - καταβάλλει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, κ. Κώστα Αποστόλου, η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου φαίνεται ότι τελικά θα διαμορφωθεί σε 220.000 τόνους, έναντι των 440.000 τόνων πέρυσι και 365.000 το 2011, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του εκτιμά ότι «θα τα καταφέρουμε και η χώρα μας δεν θα απολέσει μερίδιο της διεθνούς αγοράς κομπόστας».

Σιβηρικό μανιτάρι ως πιθανό «όπλο» κατά του AIDS.

Συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών που βρέθηκαν στη Σιβηρία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ιού HIV, σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες.


Ειδικότερα, επιστήμονες από ερευνητικό ινστιτούτο της Σιβηρίας δήλωσαν ότι το μανιτάρι Τσάγκα δεν περιέχει απλά χρήσιμες ουσίες αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει ενεργά στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το AIDS.

24 Σεπ 2013

Αγελάδες με σύνδεση στο... ίντερνετ.

Αγρότες στο Έσεξ της Μ. Βρετανίας χρησιμοποιούν ένα σύστημα ανίχνευσης αγελάδων, προκειμένου να παρατηρούν μέσω διαδικτύου τα κοπάδια τους .


Μια φάρμα στο Έσεξ, ήδη διαχειρίζεται το νέο λογισμικό μέσω ίντερνετ, για να παρατηρεί και να αναλύει τις συμπεριφορικές συνήθιες των αγελάδων.

Κράτος, μεταποίηση και αλυσίδες φορτώνουν χρέη τους αγρότες.

Εκρηκτική είναι από άποψη έλλειψης ρευστότητας η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της υπαίθρου. Η κινητήριος δύναμη των τοπικών οικονομιών, που ήταν για πολλά χρόνια οι αγρότες, έχει στερέψει, με πρώτους τους παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, που βλέπουν από πέρυσι να ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα μεταξύ παραδόσεων και πληρωμών.

Είτε πρόκειται για μικρά ποσά είτε για μεγαλύτερα, οι πληρωμές

Το ελληνικό λάδι δεν φτάνει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημαντικές απώλειες εσόδων, τόσο για τους έλληνες ελαιοπαραγωγούς, όσο και για την εθνική οικονομία, σημειώνονται εξαιτίας της απουσίας οργανωμένης πολιτικής εξαγωγών ελαιολάδου.
Για παράδειγμα όπως προκύπτει από έκθεση που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, η προώθηση ελληνικού ποιοτικού έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιόλαδου, είναι ακόμα σε εμβρυακό επίπεδο, καθώς την πρωτοκαθεδρία στις εξαγωγές έχουν οι Ισπανία και η Ιταλία,

Διπλή απειλή για την Φέτα.

Αντιμέτωποι με κινδύνους που την απειλούν με… εξαφάνιση είναι και πάλι η Φέτα. Το αγαπημένο τυρί των ελλήνων μπήκε και πάλι για τα καλά «στο μάτι» των ανταγωνιστριών χωρών, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν και οι εξελίξεις απειλούν να συμπαρασύρουν στην καταστροφή έναν ολόκληρο κλάδο, την αιγοπροβατοτροφία. Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει για το θέμα ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
Ο πρώτος και βασικός κίνδυνος έρχεται από το εξωτερικό και

23 Σεπ 2013

Έρχεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων.

Με νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα στο οποίο θα υπάρξει πρόνοια για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων, προσπαθούν στο ΥΠΑΑΤ να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που εκτοξεύει το κόστος παραγωγής. Αυτό αποκάλυψε στη βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος είπε στη βουλή: «Για τα φυτοφάρμακα, το θέμα το γνωρίζουμε και επιχειρούμε να το αντιμετωπίσουμε οριστικά. Θα υπάρχει πρόνοια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύντομα το

Ρυθμιστής η Κίνα στα λιπάσματα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διεθνή αγορά των πρώτων υλών των αζωτούχων λιπασμάτων, καθώς σύμφωνα με τις τεχνικές αναλύσεις, οι τιμές έπιασαν πάτο μετά από σταθερή διόρθωση διάρκειας επτά μηνών.


Ωστόσο, αστάθμητος παράγοντας εξακολουθεί να είναι η Κίνα και η φτηνή πλεονασματική παραγωγή της, αν και εκτιμάται πως πλέον η επίδραση της είναι σημαντικά μικρότερη.

22 Σεπ 2013

Σε απόγνωση παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών που πολλές φορές, όπως στήνουν τα εμπορεύματα τους νωρίς το πρωί στον πάγκο τους, έτσι τα μαζεύουν το μεσημέρι και επιστρέφουν στα σπίτια τους… χωρίς να έχουν κάνει σεφτέ!
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές έχουν κόψει ακόμα και τα φαγώσιμα για να εξασφαλίσουν χρήματα… για τα σχολικά των παιδιών τους, η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη!

Λεμόνι: για πολλές χρήσεις.

Το αγαπημένο μας λεμονάκι είναι  ένα ισχυρό αντιγηραντικό και λευκαντικό καλλυντικό από ... κήπο. Ας δούμε το γιατί. Οι δερματολόγοι και η καλλυντική βιομηχανία υποκλίνονται στο μεγαλείο του.
Υπάρχει παντού τριγύρω μας: στο μανάβικο, στους κήπους, στους δρόμους, ακόμα και στα μπαλκόνια. Το πιο κοινό φρούτο της Μεσογείου -αν όχι του κόσμου- οι Γάλλοι το αποκαλούν citron, ενώ εμείς λεμόνι. Όμως, ουσιαστικά το λεμόνι και το κίτρο δεν έχουν σπουδαίες διαφορές, τόσο στα χαρακτηριστικά όσο και στις ιδιότητές τους. Άλλωστε, η επιστημονική ονομασία της λεμονιάς είναι «κιτρέα, η λεμονέα» και ανήκει στην οικογένεια των ρυτοειδών.

Φθηνότερα λιπάσματα κατά 20% έρχονται στην αγορά τον Οκτώβριο.

Το κατώφλι της Ελλάδας αναμένεται να περάσει από τον ερχόμενο μήνα η μείωση στις τιμές των πρώτων υλών των λιπασμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Agronews, οι τιμοκατάλογοι χονδρικής που θα εκδώσουν για την ελληνική αγορά τον Οκτώβριο οι βιομηχανίες και οι εισαγωγείς θα είναι μειωμένοι κατά τουλάχιστον 15-20% αντανακλώντας την πολύμηνη «διόρθωση» στις τιμές των πρώτων υλών.

Γέφυρα από ΕΣΠΑ και Μπαλτατζή για φθηνό χρήμα στους αγρότες.

Επιδότηση επιτοκίου για επενδυτικά δάνεια και παροχή εγγυήσεων στις τράπεζες, για να δοθεί ρευστότητα σε όλο το φάσμα των επενδυτών, προωθεί η Κομισιιόν ως μερικά από τα οριζόντια μέτρα για τα αναπτυξιακά προγράμματα. Οι προτάσεις της Κομισιόν για τα επενδυτικά προγράμματα της περιόδου 2014-2020 είναι πιο προοδευτικές από ποτέ, με τα διαφορετικά ταμεία κονδυλίων να μπορούν να συνδυαστούν γύρω από δύο άξονες:

Αγρομετεωρολογικά Συστήματα και οι Χρήσεις τους στη σύγχρονη Γεωργία.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 19-09-2013, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στη Φλώρινα ημερίδα με θέμα«Αγρομετεωρολογικά Συστήματα και οι Χρήσεις τους Στη σύγχρονη Γεωργία» .
Η ημερίδα
οργανώθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργουAgrometeorology (Εγκατάσταση Αγρομετεωρολογικού συστήματος για ορθολογικότερη αξιοποίηση φυσικών πόρων

11 Σεπ 2013

Το άρωμα των τροφίμων επιδρά στο μέγεθος της μπουκιάς μας.

Γνωρίζετε ότι το άρωμα των τροφίμων επιδρά στο μέγεθος της μπουκιάς μας;

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Flavour όσο ισχυρότερη είναι η μυρωδιά των τροφίμων τόσο μικρότερο τείνει να είναι το μέγεθος των δαγκωνιών μας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές το άρωμα των τροφίμων μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μύτη μας μπορεί να ασκεί επιδράσεις στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Το μέγεθος των δαγκωνιών μας, δηλαδή το ποσό της τροφής που βάζουμε στο στόμα μας κάθε φορά, ποικίλλει σημαντικά από άτομο σε άτομο, από τρόφιμο σε

Μύρτιλο, ο «βασιλιάς» των αντί-διαβητικών.

Το Μύρτιλο σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Βρετανικό Περιοδικό Ιατρικής (British Medical Journal) και όπου διεξήγαγαν ερευνητές από την Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Σιγκαπούρη, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του διαβήτη, τύπου 2, κατά 26%.


Στην έρευνα διαπιστώθηκε επίσης πως τα σταφύλια και οι σταφίδες μειώνουν τις πιθανότητες πρόσληψης κατά 19%, ενώ τα μήλα και τα αχλάδια κατά

Σημαντικά τα οφέλη από την κατανάλωση αβοκάντο.

Η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της διατροφής και να ωφελήσει σημαντικά την υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Αναλύοντας στοιχεία από την επονομαζόμενη διατροφική μελέτη NHANES, που αφορούν την περίοδο 2001-2008, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση του

Στη νέα ΚΑΠ οι ευκαιρίες της οικογενειακής γεωργίας.

Η προώθηση της συνεργασίας , η ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος, η εφαρμογή καινοτομιών και η επιστημονική έρευνα, αποτελούν τα κύρια μέτρα που θα ενισχύσουν το μοντέλο της οικογενειακής γεωργίας, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε από τις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η οικογενειακή γεωργία είναι βασικό στοιχείο του ευρωπαϊκού μοντέλου γεωργίας, τόνισε ο

ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ: Ανατιμήσεις στις τιμές, παρά τον αποπληθωρισμό.

Σε πολλά βασικά είδη οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, εφέτος τον Αύγουστο, σε σχέση με τον περυσινό, παρά την υποχώρηση του γενικού δείκτη Τιμών Καταναλωτή (νωπές πατάτες και φρούτα, κρέατα, τιμολόγια ΔΕΗ) ενώ αρνητική εντύπωση προκαλείται από την οριακή/ανεπαίσθητη υποχώρηση των τιμών στο κλάδο της Εστίασης (-1,4%), καθώς θα ανέμενε κανείς πως η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις του εν λόγω κλάδου (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες), θα λειτουργούσε ευεργετικά στην αποκατάσταση της ομαλής

Χέρσα γη αφήνουν πίσω τους τα μνημόνια.

 Δραματικά είναι τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ για τον αριθμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς με «γυμνό μάτι», κάνοντας μια βόλτα στην επαρχία, δηλαδή τα χέρσα και ανεκμετάλλευτα κομμάτια εύφορης γης, αποδεικνύουν και οι αριθμοί, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση… λένε την αλήθεια. Μια τάση που όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όλα αυτά τα χρόνια.
 Το υψηλό κόστος παραγωγής και η έλλειψη ρευστότητας εκ

7 Σεπ 2013

Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα κατά της άνοιας.

Τον κίνδυνο άνοιας μειώνει η μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με βρετανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής του Έξετερ.


Οι επιστήμονες λένε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια και ελαιόλαδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ασθένειες που συνδέονται με την τρίτη ηλικία, όπως η άνοια.

Υψηλότερα εισοδήματα για τους πιστούς του καφέ.

Σύμφωνα με νέα έρευνα , η οποία πραγματοποιήθηκε από το Zip HydroTap, προκύπτει ότι όσοι πίνουν καφέ είναι πιο πιθανόν να βρίσκονται σε ανώτερη θέση, να είναι άνθρωποι με επιχειρήματα καθώς επίσης τους αρέσει να ζουν στα άκρα.


Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα υψηλά στελέχη είναι πιο πιθανό να προτιμούν τον καφέ, αλλά εκείνοι που πίνουν το τσάι είναι η «ψυχή» του γραφείου. Στο 84% όσων προτιμούν το τσάι, τους αρέσει να εργάζονται σε ομάδες, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 74% ανάμεσα σε εκείνους που διαλέγουν για να πιούν καφέ.

Στεφανακούδης Κωνσταντίνος



Πηγή:www.agronews.gr

Από τα βουνά στη... Vogue οι κάπες βοσκών που φτιάχνει 68χρονος στο Μέτσοβο.

Οι μάλλινες χειροποίητες κάπες που ράβει, για περισσότερο από μισό αιώνα, σ' ένα μικρό εργαστήριο στο Μέτσοβο ο Γιώργος Μπούμπας δεν αποτελούν μόνο ένα από τα βασικά “αξεσουάρ” των βοσκών, μια εικόνα που έχουμε συνδυάσει οι περισσότεροι στο μυαλό μας.
Μπορούν άνετα να “περπατήσουν” στις πασαρέλες γνωστών οίκων μόδας, να γίνουν εξώφυλλα για περιοδικά παγκόσμιας κυκλοφορίας και να “κρεμαστούν” σε καλόγηρους σε μεγάλες τράπεζες του Παρισιού. “Ο τελευταίος των Μοϊκανών”, όπως ο ίδιος ο κ. Μπούμπας αποκαλεί τον εαυτό του, ασχολείται εδώ

Στην ανάθεση του ΟΣΔΕ 2014 σε περισσότερους από έναν αναδόχους προσανατολίζεται το ΥπΑΑΤ.

Την επόμενη μέρα του ΟΣΔΕ – για τη νέα Προγραμματική Περίοδο – μελετά το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού η συμβατική υποχρέωση του ΥπΑΑΤ με την ΠΑΣΕΓΕΣ για την συλλογή των αιτήσεων λήγει στα τέλη του 2013. Μάλιστα η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και της Νέας ΚΑΠ ενώ βασικός στόχος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη της διαδικασίας υποβολής των

5 Σεπ 2013

Βιταμίνη Κ: βοηθά τη δράση της ινσουλίνης.

Γνωρίζετε ότι η βιταμίνη Κ βοηθά τη δράση της ινσουλίνης; Η βιταμίνη Κ πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη πρόκειται για ένα σύμπλεγμα βιταμινών γνωστό και με την ονομασία ναφθοκινόνη.

Από το σύμπλεγμα αυτό γνωστές είναι η Κ1 ή φυλλοκινόνη που βρίσκεται στα φυτά και η Κ2 (μεναδιόνη), ζωικής προέλευσης αλλά και σε ένα προϊόν ζύμωσης της σόγιας  που ονομάζεται

Μάχη στις Βρυξέλλες για την προστασία της φέτας.

Να απαγορευτεί η διαφήμιση φέτας του Καναδά ως ελληνική με αφορμή την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.


Μάχη...διεξάγεται από το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου στο κολέγιο των επιτρόπων που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την προστασία της ελληνικής φέτας. Τη μάχη δίνει η κοινοτική επίτροπος

Τρεις κλίμακες 15.000 ως 20.000 ευρώ για το πριμ των Νέων Αγροτών.

Με πριμ πρώτης εγκατάστασης 15.000 ευρώ για την πλειοψηφία των Νέων Αγροτών, 17.500 ευρώ για τους Νέους Αγρότες των μειονεκτικών περιοχών και 20.000 ευρώ για τις ορεινές περιοχές θα «τρέξει» το επόμενο πρόγραμμα.

Tο πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.Tο πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί προς τα τέλη

Σπείρες εγκληματιών δρουν ανεξέλεγκτα στο αγροτικό εμπόριο.

Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που παραλαμβάνουν μεγάλα φορτία αγροτικών προϊόντων χωρίς να τα πληρώνουν, λειτουργούν στην Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Ήδη έχουν παραλάβει σημαντικά φορτία με σταφύλια, λάδι, κρέας και κηπευτικά.

Άγνωστοι δράστες παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα αγροτικά προϊόντα, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το

Αυξάνεται η κατανάλωση ελαιολάδου στη Γερμανία.

Η Γερμανία είναι η 11η μεγαλύτερη αγορά ελαιολάδου στον κόσμο με κατανάλωση που εξαπλασιάστηκε σε 20 έτη.
Κυριότερη προμηθεύτρια χώρα της Γερμανίας σε ελαιόλαδο είναι με διαφορά η Ιταλία (3/4 των εισαγωγών). Η Ελλάδα και η Ισπανία διαθέτουν μερίδια περίπου 10% η κάθε μία επί του συνόλου των εισαγωγών, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου αυξήθηκαν το 2012 σε περίπου 6,2 χιλ. τόνους, αξίας περίπου 24 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνεται σε έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και

Εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπέγραψε την υπ' αρ. 133281/2218/13 Απόφαση (ΦΕΚ – 2120 Β/28-8-2013) με την οποία:
“Επιτρέπεται η νομαδική χοιροτροφία μόνο σε δάση καστανιάς, δρυός και δασικές εκτάσεις αείφυλλων πλατύφυλλων και χορτολίβαδων μετά από συναίνεση της οικείας Δασικής Αρχής (Δασαρχεία ή Δ/νση Δασών χωρίς Δασαρχεία) υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:1. Δικαιούχοι μπορεί να είναι:
− Χοιροτρόφοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και δασικών

Copa-Cogeca: Ραχοκοκαλιά των αγροτικών οικονομιών οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις.

Στη σημασία της οικογενειακής γεωργίας αναφέρθηκαν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, με αφορμή την έναρξη σχετικής δημόσιας διαβούλευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπής, τονίζοντας ότι οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των αγροτικών οικονομιών.
Συγκεκριμένα, επί του θέματος ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων, κ.
Pekka Pesonen, δήλωσε: «Οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις