13 Μαρ 2014

Application για την ελληνική διατροφική κληρονομιά.

Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία.
Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. "Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν 'δυναμική παρέμβαση' σε

Kαμπάνια για τους σπόρους από τους των Πράσινους.

"Σχεδόν ομόφωνα, οι Ευρωβουλευτές απέρριψαν το σχέδιο νέου Κανονισμού 2013/0137(COD), που θα ρυθμίζει το φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό και τους σπόρους, που είχε υποβάλει η Κομισιόν.
Αγρότες, καταναλωτές και περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν επισημάνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ρυθμίσεων θα έπληττε τα συμφέροντα των αγροτών που κρατάνε ή ανταλλάσουν σπόρους, τις παραδοσιακές καλλιέργειες, την επισιτιστική

Μεγάλες ανομοιογένειες για τις αγροτικές επιδοτήσεις ανά περιφέρεια.

Με δυο ή και τρεις ταχύτητες λαμβάνουν τις επιδοτήσεις οι έλληνες αγρότες, αναλόγως σε ποια περιφέρεια της χώρας ζουν και δραστηριοποιούνται. Αυτό προκύπτει από μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και το υφιστάμενο καθεστώς των επιδοτήσεων.
Η αξία της ενιαίας ενίσχυσης μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, σε απόλυτο μέγεθος, διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ τους, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αναλογία ως προς το σύνολο να συγκεντρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία (21%

11 Μαρ 2014

Τίναξε την ανθισμένη ροδακινιά… Έχει και το ροδάκινο τη ρομαντική του πλευρά...

Όταν ο Δροσίνης έγραφε την «Ανθισμένη Αμυγδαλιά», εμείς ήμασταν ακόμη Τουρκία κι ευτυχώς γλιτώσαμε από τα γλυκανάλατα στιχάκια των αγουροξυπνημένων πνευματικά Νεοελλήνων. Άνοιξη, ανθισμένα κλαδιά κι αγκαλίτσες με την έφηβη πρωταγωνίστρια. Σίγουρη επιτυχία… Από τότε βέβαια μπήκε πολύ νερό στ’ αυλάκι, τα ρομαντικά μοτίβα ενηλικιώθηκαν και τα παιχνίδια κάτω από ανθισμένα δέντρα έγιναν δουλειά των παιδιών και των τρελών. Η σκόνη που άφηναν πίσω τους ο

7 Μαρ 2014

Καταρρέει ο μύθος των επιδοτήσεων - μόλις 0,02% των ελλήνων αγροτών εισπράττει παχυλώτατη ενίσχυση.

Καταρρέει ο μύθος των παχυλών επιδοτήσεων που δήθεν λαμβάνουν οι έλληνες αγρότες, από τα στοιχεία ενδιαφέρουσας μελέτης των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία μόλις 2(!) άτομα σε όλη τη χώρα λαμβάνουν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν υπάρχει κανείς που να εισπράττει το 2012, πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ.
 Αλλά και από τα 100 έως τα 200 χιλιάρικα, οι παραγωγοί που

Σε 16 χρόνια 16% των καυσίμων στην ΕΕ θα προέρχονται από βιοκαύσιμα.

Νέα έρευνα του Διεθνούς Συμβουλίου Καθαρών Μεταφορών υποστηρίζει πως τα βιοκαύσιμα που παράγονται από σκουπίδια και απορρίμματα μπορούν μέχρι το 2030 θα αντικαταστήσουν το 16% των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα κάθε είδους οχήματα στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε).


Οι μελετητές θεωρούν πως από τους 900 εκατ. τόνους

Χαρτζιλίκι στους μαθητές της Μελβούρνης για να τρώνε λαχανικά.

Την επιδότηση των μαθητών που καταναλώνουν λαχανικά με ένα συμβολικό ποσό αποφάσισαν οι αρχές της Μελβούρνης σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.


Η σχετική πρόταση προβλέπει την εφαρμογή του μέτρου στα δημοτικά σχολεία της Μελβούρνης, όπου οι μαθητές θα πληρώνονται 25 σεντς την ημέρα.