9 Οκτ 2014

Κανονικά η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 200.000 ωφελούμενους.

Θα πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η δωρεάν διανομή τροφίμων σε συνολικά 200.000 ωφελούμενους, αναφέρει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο ενημερώνει ότι το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 330,5 εκ. ευρώ, θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.

Τι χρειάζονται οι σπόροι για να φυτρώσουν.

Πολλοί πρωτάρηδες ερασιτέχνες κηπουροί διστάζουν να ασχοληθούν με τη διαδικασία παραγωγής φυτών από σπόρο κυρίως επειδή δεν γνωρίζουν τις απαιτήσεις του κάθε σπόρου και τη διαδικασία σποράς. Το μυστικό είναι να γνωρίσουν τη διαδικασία βλάστησης του σπόρου, αυτό που λέγεται βλαστική ικανότητα και να θυμούνται ότι οι παράγοντες που την επηρεάζουν δρουν κυρίως στους σπόρους που συλλέγονται από τη φύση ενώ στους εμπορικούς σπόρους τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Πώς γνωρίζουν οι σπόροι ότι ήρθε η Άνοιξη; Μήπως από τον ζεστό καιρό; Αν το φύτρωμα των σπόρων επιτυγχάνεται μόνο με τον έλεγχο της θερμοκρασίας τότε γιατί οι σπόροι δεν διασπέρνονται στο τέλος της περιόδου άνθισης για να φυτρώσουν κατά τη διάρκεια των ζεστών φθινοπωρινών ημερών, ή ακόμα κατά τη διάρκεια των αλκυονίδων ημερών του Ιανουαρίου;

Οι σπόροι  και τα έμβρυα που περιέχουν, έχουν αναπτύξει την ικανότητα να παραμένουν σε αδρανή κατάσταση μέχρι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για

Ας καλλιεργήσουμε εξωτικά λαχανικά.

Κάθε ερασιτέχνης κηπουρός θα έβρισκε συναρπαστική την ιδέα να καλλιεργήσει εξωτικά λαχανικά στον κήπο του. Στις μέρες μας μπορεί κανείς να βρει εύκολα λαχανικά που κατάγονται από κάθε γωνιά της γης, άγνωστα πολλές φορές σε μας σε εμφάνιση και σε γεύση. Όμως λίγο η παγκοσμιοποίηση, λίγο η περιέργεια να δοκιμάσουμε το άγνωστο, το καινούριο, έφερε κάθε λογής εξωτικό λαχανικό στον πάγκο του μανάβη της γειτονιάς μας. Αφού λοιπόν τα δοκιμάσαμε, ήρθε η ώρα να τα καλλιεργήσουμε στο δικό μας λαχανόκηπο.

Τα εξωτικά λαχανικά καλλιεργούνται

7 Οκτ 2014

Τέλος στην έκδοση νέων αδειών πλανόδιου πωλητή για παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Μπορεί ο νόμος 4264/2014 (Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις) να έχει τεθεί σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2014 (ΦΕΚ Α 118/15-5-2014) φέροντας αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, όμως ελάχιστα έχουν γραφεί για τις αλλαγές που έφερε στο πλανόδιο εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου που ακολουθεί ξεκαθαρίζεται ότι εδώ και πέντε μήνες έχει μπει τέλος στην

O καφές μας προσφέρει πολλά.

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με ένα φλιτζάνι καλού καφέ! Μια γουλιά αρκεί για να πάρεις δύναμη και να αντεπεξέλθεις ευκολότερα στην καθημερινότητα. Μετά το λάδι, ο καφές είναι το προϊόν που διακινείται περισσότερο στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μάθουμε λοιπόν τον καφέ, λίγο καλύτερα!

1. Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο· κάθε

Στα χέρια Τσιόλος ο φάκελος για τις αποζημιώσεις ροδακινοπαραγωγών.

Έως και 75% χαμηλότερες ήταν οι φετινές τιμές σε ροδάκινα και νεκταρίνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στον εμπεριστατωμένο φάκελο στοιχείων που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη έπειτα από αίτημα του Επιτρόπου Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, με σκοπό τις αποζημιώσεις των παραγωγών.