30 Ιαν 2012

Ν.Δ: Στον αέρα δεκάδες Ομάδες Παραγωγών φρουτολαχανικών εξαιτίας του νέου συνεταιριστικού Νόμου.


Στον αέρα βρίσκονται - σύμφωνα με τον επικεφαλής της γραμματείας αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργο Καρασμάνη - δεκάδες Ομάδες Παραγωγών φρουτολαχανικών, τα επιχειρησιακά προγράμματα των οποίων ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τον κ. Καρασμάνη αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «από αβλεψία, στο άρθρο 18 παράγραφος 5 του νέου συνεταιριστικού Νόμου αναφέρεται πως, οι Ομάδες Παραγωγών που έχουν αναγνωριστεί και λειτουργούν κατά τη δημοσίευση του Νόμου και έχουν αναλάβει την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους, εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω προγραμμάτων.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης:

«Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκονται σήμερα δεκάδες Ομάδες Παραγωγών Φρουτολαχανικών, τα επιχειρησιακά προγράμματα των οποίων ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.
Και τούτο γιατί, μάλλον από αβλεψία, στο άρθρο 18 παράγραφος 5 του νέου συνεταιριστικού Νόμου αναφέρεται πως, «οι Ομάδες Παραγωγών που έχουν αναγνωριστεί και λειτουργούν κατά τη δημοσίευση του Νόμου και έχουν αναλάβει την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους, εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω προγραμμάτων».
Άρα, στην περίπτωση των Ομάδων Παραγωγών Φρουτολαχανικών, που στα τέλη του 2011 ολοκληρώθηκε η εφαρμογή των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων, αυτές αναγκαστικά, με βάση το νόμο, θα πρέπει να οδηγηθούν σε διάλυση. Μια τέτοια εξέλιξη, θα αποτελούσε κυριολεκτικά καταστροφή σε ένα κομβικό στοιχείο του κλάδου των φρούτων και λαχανικών, αφού έχουμε να κάνουμε με υγιείς και ισχυρές αγροτικές οργανώσεις, με χιλιάδες μέλη, τυποποιητικές και συσκευαστικές μονάδες και εξαγωγικό, τις περισσότερες φορές, προσανατολισμό.
Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση για την επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα πρόκειται περί αβλεψίας».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου