10 Ιουν 2013

Τσίμπημα από κουνούπι; Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τη φαγούρα.

Με τη ζέστη, τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι σύνηθες και αναμενόμενο φαινόμενο. Η φαγούρα που μπορεί να σου προκαλέσουν ενώ ζεσταίνεσαι ή κοιμάσαι μπορεί να σε οδηγήσει σε τρέλα. Παρόλο που το ξύσιμο στην περιοχή θα σου δώσει άμεση ανακούφιση, σίγουρα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φαγούρα, σε κοκκίνισμα της περιοχής και τελικά ίσως και σε μόλυνση, αν καταφέρεις με τη μανία σου για να ξυθείς να τη ματώσεις.
Ας δούμε φυσικούς τρόπους για να διώξεις την ενοχλητική
φαγούρα..
Σπαθόλαδο
Βάλε στο σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι σπαθόλαδο και η φαγούρα θα ... φύγει
Αλκοόλ
Σίγουρα δεν ενοούμε ότι το να πιεις μερικές μπύρες θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις τη φαγούρα που σου προκαλούν τα κουνούπια. Πάρε λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα και βάλ’το στη μολυσμένη περιοχή όσο πιο σύντομα μπορείς. Αυτό θα σε βοθήσει να απαλαγείς από τη φαγούρα. Αν δεν έχεις οινόπνευμα πλύνε την περιοχή με λίγο σαπούνι και ξέπλυνέ την με νερό.

Λεμόνι ή χυμός από λάιμ
Στύψε λίγο λεμονάκι πάνω στην τσιμπημένη περιοχή και θα γλιτώσεις από τη φαγούρα αλλά και την πιθανή μόλυνση που μπορεί να πάθεις. Χρησιμοποίησε αυτό το γιατρικό σε εσωτερικό χώρο καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο δέρμα σου.

Πάγος
Για να μειώσεις το πρήξιμο και να διώξεις τη φαγούρα ιδανικό είναι και λίγο παγάκι στην περιοχή. Αν έχεις πολλά τσιμπήματα κάνε καλύτερα ένα κρύο ντους.

Οδοντόκρεμα
Αν δε σε πειράζει να έχεις άσπρα σημαδάκια στο σώμα σου βάλε λίγη οδοντόκρεμα πάνω σε κάθε τσίμπημα και απελευθερώσου γρήγορα από τη φαγούρα.


Βασισμένο σε άρθρο από το www.faysbook.gr


Πηγή:www.fytokomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου