
Οι
ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τουρκού διαπίστωσαν ότι το τυρί μπορεί να
λειτουργήσει ως πηγή προβιοτικών βακτηριδίων, τα οποία είναι ευρέως γνωστά για
την ευεργετική δράση τους στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο
Δρ. Fandi Ibrahim, επικεφαλής της μελέτης, υποστηρίζει:
«Η
αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων ατόμων στις σύγχρονες κοινωνίες κάνει
επιτακτική την εύρεση
καινοτόμων τρόπων για ανάσχεση της φυσιολογικής
επιδείνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι η χορήγηση
προβιοτικών βακτηριδίων μέσω άλλων προϊόντων (π.χ. γιαούρτι και ορισμένα γάλατα)
ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και τώρα πλέον έχουμε ανακαλύψει ότι και το
τυρί αποτελεί φορέα των ίδιων βακτηριδίων».
Η
έρευνα διεξήχθη σε εθελοντές ηλικίας 72 – 103 ετών που ζούσαν στον ίδιο οίκο
ευγηρίας, ώστε να εξαλειφθούν πιθανές διαφορές στη διατροφή ή σε άλλους
περιβαλλοντικούς παράγοντες, και διαπιστώθηκε ότι όλοι όσοι κατανάλωσαν τυριά
πλούσια σε προβιοτικά βακτηρίδια εμφάνισαν σημαντική ενίσχυση του
ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Πηγή: http://www.advancehealth.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου