
Τη σχετική μελέτη πραγματοποίησαν σε ποντίκια επιστήμονες
από το Πανεπιστήμιο του Καράτσι, στο Πακιστάν. Τα ζώα είχαν αυξημένα επίπεδα
σακχάρου και χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης. Οι ερευνητές τα χώρισαν σε δύο ομάδες,
χορηγώντας στα μισά εκχύλισμα από σπαράγγι. Τα ζώα έτρωγαν καθημερινά και επί
28 ημέρες το εκχύλισμα των σπαραγγιών, σε μικρές ή μεγάλες δόσεις.
Ρύθμιση ζαχάρου με αύξηση ινσουλίνης
Όταν οι ερευνητές τα εξέτασαν, διαπίστωσαν πως τα χαμηλά
επίπεδα του εκχυλίσματος από σπαράγγι (asparagus) μείωσαν τα επίπεδα του
σακχάρου στο αίμα τους, αλλά δεν βελτίωσαν την παραγωγή της ινσουλίνης. Οι
υψηλές δόσεις του εκχυλίσματος σπαραγγιού, όμως, αύξησαν σημαντικά την παραγωγή
της ινσουλίνης και μείωσαν πολύ το ζάχαρο στο αίμα.
Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν προγενέστερες μελέτες για
τα οφέλη των σπαραγγιών στη βοήθεια που προσφέρουν στη ρύθμιση ζαχάρου του
αίματος. Μία από αυτές τις μελέτες είχε δημοσιευθεί το 2006 στην «Βρετανική
Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) και είχε δείξει πως τα σπαράγγια αυξάνουν κατά 81%
την πρόσληψη γλυκόζης από τους μυς και τους άλλους ιστούς του σώματος.
Πηγή:www.healthyliving.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου