4 Νοε 2012

Πληρώνονται οι 600 εργαζόμενοι της Δακοκτονίας Λέσβου του 2011 μετά από 10 μήνες.


Χθες το μεσημέρι, με ανακούφιση ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, υπέγραψε την επιταγή για να πληρωθούν οι 600 εργαζόμενοι της δακοκτονίας τού 2011, καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλάνισε επί μήνες την περιφερειακή αρχή. Τις προηγούμενες ημέρες πέρασε από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ήταν απαραίτητη και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται, είναι 1,134 εκατ. ευρώ, ποσό που ας σημειωθεί ότι έχει φθάσει στο Ταμείο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αλλά δεν μπορούσε να πληρωθεί επειδή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δε γινόταν να χρησιμοποιηθεί για δαπάνες που είχαν γίνει σε προηγούμενο έτος. Έτσι, από τις 19 Μαρτίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το είχε καταθέσει στην Eurobank.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος είχε γίνει σειρά επαφών μεταξύ της Περιφέρειας και των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, επί μήνες. Κατανόηση υπήρχε, αλλά λύση δε δινόταν. Έτσι, επί 10 μήνες περίπου οι δακοκτόνοι τού 2011 παρέμεναν απλήρωτοι.

Τα χρήματα που λαμβάνουν αυτές τις μέρες αφορούν στην εργασία που είχαν προσφέρει το φθινόπωρο του 2011 και το δώρο των Χριστουγέννων του ίδιου έτους.

Πηγή: www.olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου