7 Οκτ 2014

O καφές μας προσφέρει πολλά.

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με ένα φλιτζάνι καλού καφέ! Μια γουλιά αρκεί για να πάρεις δύναμη και να αντεπεξέλθεις ευκολότερα στην καθημερινότητα. Μετά το λάδι, ο καφές είναι το προϊόν που διακινείται περισσότερο στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μάθουμε λοιπόν τον καφέ, λίγο καλύτερα!

1. Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο· κάθε
χρόνο καταναλώνονται 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ παγκοσμίως.
2. Η καφεΐνη αυξάνει την ικανότητα του εγκεφάλου να εστιάζει σε λέξεις που συνδέονται με θετικές σκέψεις, σε αντίθεση με τις λέξεις που συνδέονται με αρνητικές έννοιες. Έτσι, ο καφές σάς κάνει πραγματικά πιο χαρούμενους.
3. Απλά και μόνο το άρωμα του καφέ ενεργοποιεί εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της υπνηλίας.

4. Χρειάζονται περίπου 140 λίτρα νερό για την καλλιέργεια των κόκκων που θα χρησιμοποιηθούν για ένα μόνο φλιτζάνι καφέ!
5. Κατά την Οθωμανική περίοδο, ο νόμος επέτρεπε στις γυναίκες να χωρίσουν τον σύζυγό τους εάν εκείνος δεν φρόντιζε ώστε να υπάρχει καφές στο σπίτι.
6. Ο καφές cappuccino πήρε το όνομα του από το χαρακτηριστικό αφρόγαλα που θυμίζει το χρώμα της στολής που φορούν οι καθολικοί μοναχοί του Τάγματος των Καπουτσίνων.
7. Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες καφέ. Αναζητείστε εκείνες με πιστοποίηση Fairtrade (αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και εμπορίας είναι ιδιαίτερα καλές για τους καλλιεργητές).
8. Ένα καφεδάκι στα γρήγορα! Ο καφές είναι καλύτερο να καταναλώνεται φρεσκοκομμένος. Η μοναδική γεύση του είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης 900 γευστικών ενώσεων οι οποίες μετά από 15 λεπτά σταματούν να απελευθερώνονται στο νερό.


Πηγή:epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου