22 Νοε 2012

Μείωση απωλειών φράουλας από την Alfa Cool Hellas.


Σύγχρονες μεθόδους πρόψυξης για τη φράουλα εφαρμόζει η Alfa Cool Hellas στην Ελλάδα. Σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει τα εξαγώγιμα προϊόντα, σε συνεργασία με έμπειρα κέντρα έρευνας του εξωτερικού, η Alfa Cool Hellas μελετά τρόπους, που εξασφαλίζουν τη μείωση των προβλημάτων που εμφανίζονται κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο.
Παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό μιας ψυκτικής εγκατάστασης για την προστασία της φράουλας
και εφαρμόζονται από την Alfa Cool Hellas είναι:
Η θερμοκρασία πρόψυξης να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη, μέχρι την καρδιά της προψυχόμενης παλέτας.(Θερμοκρασίες κοντά στους 2 βαθμούς Κελσίου)
Η προστασία της φράουλας από τον μύκητα Botrytis cinerea. (Περιορίζεται δραστικά διότι στην περίοδο της πρόψυξης, ο μύκητας επιβραδύνει την ανάπτυξή του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, η φράουλα να προψυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την συλλογή της.).
Η Προστασία της φράουλα από τον μύκητα Rhizopus stolonifer. (Δεν μπορεί να αυξηθεί σε θερμοκρασία μικρότερη των 5 βαθμών κελσίου. Επιβάλλεται η διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας μέχρι την φόρτωσή της).

Αποτέλεσμα αυτών είναι τα προϊόντα αφενός να είναι ανθεκτικά κατά την μεταφορά τους και αφετέρου να παραδίδονται φρέσκα στις χώρες που τα καταναλώνουν απολαμβάνοντας τη μέγιστη δυνατή φρεσκάδα της στιγμής που συλλέχθηκαν για αρκετές μέρες.

Η Alfa Cool Hellas διαθέτει τμήμα για την έρευνα των συνθηκών συντήρησης με έμφαση στα συστήματα πρόψυξης και στην εξέλιξή τους. Είναι δε διατεθειμένη να συμβουλέψει τους εξαγωγείς φράουλας για τους τρόπους που μπορούν να προφυλάξουν το προϊόν τους και να αντιμετωπίσουν τα παρουσιαζόμενα μετασυλλεκτικά προβλήματα.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου