20 Φεβ 2012

Λ. Αυγενάκης: 2,2 δις ευρώ χάνουν οι αγρότες.


"Την ώρα που οι έλληνες αγρότες συνθλίβονται από την οικονομική κρίση και τη συνεχή φοροεπιδρομή και βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα, ενώ τα παρανόμως ελληνοποιημένα να πωλούνται ελεύθερα στην αγορά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όχι μόνο δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για ουσιαστική ενίσχυσή τους, αλλά δεν διεκδικεί και κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται αποκλειστικά για την Ελλάδα", τονίζει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης φέρνει στην επιφάνεια την εγκληματική ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου να απορροφήσει κονδύλια της τάξης των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των αγροτών.


Όπως είχε αποκαλύψει η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκη Αραμπατζή, τα κοινοτικά όργανα είχαν αποφασίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο την αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της Ε.Ε, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων "Αγροτικής Ανάπτυξης", με αντίστοιχη μείωση της εθνικής συμμετοχής.

Δυόμισι μήνες μετά και η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει με τροπολογία την κοινοτική οδηγία στο δίκαιό της, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα των Ευρωπαϊκών Ταμείων!

Όπως γίνεται αντιληπτό, μία απλή ενέργεια του κ. Σκανδαλίδη θα εξασφάλιζε στη χώρα μας τεράστιες ευκαιρίες για αναπτυξιακές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και μάλιστα σε μία εποχή που ο πρωτογενής τομέας πλήττεται ανεπανόρθωτα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση σύσσωμης της κυβέρνησης για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Ελπίζουμε ότι τα εσωκομματικά προβλήματα της παράταξης του κ. Σκανδαλίδη, δεν επηρεάζουν την ορθή κρίση του ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή:


http://www.paseges.gr/el/news/L.-Aygenakhs:-2-2-dis-eyrw-hanoyn-oi-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου