24 Νοε 2012

«Ανεπαρκής» πρόοδος για τα κονδύλια της ΚΑΠ.


Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ δήλωσε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου «ικανοποιημένος» για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στον οποίον προβλέπονται επιπλέον οκτώ δισεκ. ευρώ, κρίνοντας όμως ταυτόχρονα πως το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι «ανεπαρκές».
«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έχουμε σημειώσει προόδους και για το ότι η γραμμή της Γαλλίας έγινε
κατανοητή. Όμως δεν είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτό στο οποίο καταλήξαμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι ανεπαρκές», δήλωσε ο Λε Φολ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το χαρτοφυλάκιο για την ΚΑΠ που προτάθηκε στις διαβουλεύσεις της προηγούμενης νύχτας προβλέπει 8 δισεκ. ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο - το οποίο προέβλεπε συνολικές περικοπές 25,5 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,2 δισεκ. ευρώ αφορούσαν τις άμεσες ενισχύσεις και τις παρεμβάσεις στις αγορές.

Οι περικοπές αυτές στηλιτεύτηκαν ως «απαράδεκτες» από τη Γαλλία, η οποία αποτελεί την πρώτιστη επωφελούμενη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Πιστεύω πως θα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο κατά 10 δισεκ. ευρώ στην ΚΑΠ», εξήγησε ο Λε Φολ.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λε Φολ αρνήθηκε να αναφερθεί με αριθμητικά δεδομένα στους στόχους, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Γάλλος υπουργός, παραδέχθηκε πως οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες είναι «δύσκολες» και πρόσθεσε πως η Γαλλία δεν παρίσταται εκεί «για να επιβάλει τελεσίγραφα, αλλά για να επιτύχει έναν συμβιβασμό».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου