5 Νοε 2012

Ξεκίνησε η πρώτη αγορά αγροτών, ετοιμάζονται άλλες δύο και δύο δημοπρατήρια.


Σύντομα θα εγκαινιαστεί η πρώτη αγορά αγροτών στην Πρέβεζα, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη, η οποία ήδη λειτουργεί δοκιμαστικά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν πιλοτικά τρεις, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα και να βελτιωθούν. Επίσης, θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία δύο δημοπρατηρίων.
Τα παραπάνω ανέφερε στην βουλή ο υπουργός,
αναλύοντας το θέμα των «Farmer’s Market», κατά την διάρκεια συζήτησης, στις 2 Νοεμβρίου, επίκαιρης επερώτησης 25 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντιμετώπιση των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων του αγροτικού χώρου στο κόστος παραγωγής, στην εμπορία εφοδίων, στην αγροτική πίστη και στο εισόδημα του Αγροτικού κόσμου

Αναλυτικά, ο υπουργός επισήμανε τα εξής: «Αγορές των αγροτών, ώστε κατευθείαν το προϊόν του γεωργού να φθάνει στον καταναλωτή. Σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσουμε την πρώτη αγορά στην Πρέβεζα, που ήδη άρχισε να λειτουργεί δοκιμαστικά και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να κάνουμε τρεις, ώστε να μάθουμε πώς θα λειτουργήσει αυτός ο θεσμός γιατί δεν έχουμε εμπειρία. Τι θα πωλείται; Μέχρι πού θα φθάσει; Πώς θα συμμετέχει ο καταναλωτής; Σε αυτό το πιλοτικό που ήδη λειτουργεί στην Πρέβεζα ήδη 1.800 καταναλωτές δήλωσαν ότι θέλουν να το αξιοποιήσουν. Μοιράστηκαν και ταυτότητες στους πωλητές. Έδειξε πραγματικά αυτό που επιθυμούμε. Δέστε τις τιμές των προϊόντων που πωλούνται εκεί, σε σύγκριση με τις τιμές που πωλούνται στα αντίστοιχα καταστήματα.

Επίσης προσπαθούμε να λειτουργήσουμε δοκιμαστικά, Δημοπρατήρια. Αυτό της Κρήτης και ένα ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο που θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπως και άλλο ένα πιο Βόρεια, για να δούμε και αυτόν το θεσμό πώς θα τον αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ειδικά τόσο για της Αθήνας, όσο και για της Κεντρικής Ελλάδος έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και προσπαθούμε να τα εφαρμόσουμε».

Πηγή:www.paseges.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου