24 Νοε 2012

Τα βιολογικά «εναρμονίζονται» στις νέες συνθήκες αγοράς.


«Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στις νέες συνθήκες» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται στην Καλαμάτα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με χορηγούς επικοινωνίας την Agrenda και το Agronews. Με θέματα που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος στο ζήτημα των βιολογικών προϊόντων έρχεται η ημερίδα στο ξενοδοχείο Electra hotel & spa –από τις 18:00 ως τις 21:30) για να διαφωτίσει και να αναλύσει τη μελλοντική τους αγορά.



Έτσι, ξεκινώντας από το αιώνιο θέμα της πιστοποίησης, θα συνεχίσει με τη βιοκυκλική ελαιοκαλλιέργεια, ενώ τα σκήπτρα θα πάρουν οι επιδοτήσεις και γενικότερα οι τρόποι ενεργοποίησης και παροχής κινήτρων.

Στη συζήτηση επίσης θα βρουν πρόσφορο έδαφος θέματα για τη διαχείριση των μικρών αγροκτημάτων, η συμβολαιακή γεωργία και οι προοπτικές εξέλιξής της ενώ φυσικά  θα εξεταστεί η σύσταση και δράση των συνεταιριστικών σχηματισμών του εν λόγω κλάδου στη Ελλάδα.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις οι κ.κ. Ζαχαρόπουλος Σπύρος (Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου  της ΔΗΩ), Τζαχρίστας Αλέξανδρος (Τεχνολόγος Τροφίμων – Οινολόγος, επιθεωρητής της AVRV), Ιωάννης Άϊζενμπαχ (Δρ. Γεωπόνος – Γεωργοοικονομολόγος, Συντονιστής του Δικτύου Εξαγωγέων Βιολογικών Προϊόντων Ο.Μ.Ε.Ν. και του Πανελλήνιου Βιοκυκλικού Δικτύου Βιοκαλλιεργητών BIOCYCLING NETWORK), Παπανικολάου Αριστείδης (Γεωπόνος, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας), Νίκος Κουτσοδήμος (Μέλος του Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δ. Ελλάδας), Ντζάνης Ηλίας (Γεωπόνος, Τεχν. Σύμβουλος ΑΣΚΑΦΕΦΑ / ΑΝΘΗΡ) και Αργυράκης Βασίλης (Διευθύνων Σύμβουλος της Αφοι Αργυράκη ΑΕΒΕ – προϊόντα TROFINO).
Επειτα από τις εισηγήσεις θα γίνει ελεύθερη συζήτηση με τους εισηγητές.

Η Ημερίδα  έχει ως σκοπό να ανιχνεύσει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και οι νέες τάσεις και προοπτικές της αγοράς των βιολογικών προϊόντων. Επίσης να περιγράψει κανόνες και τρόπους προώθησης βιολογικών προϊόντων καθώς και τις προϋποθέσεις για τις εξαγωγές αυτών. Τέλος η ημερίδα φιλοδοξεί να αναλύσει το σημαντικό  ρόλο των διαχειριστικών συστημάτων και των πιστοποιήσεων για την αποτελεσματική προώθηση των βιολογικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στην εξωτερική αγορά.

Χορηγοί επικοινωνίας: Agrenda, Agronews

Διοργάνωση: Ανέλιξη-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27210/62151.

Βρείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ

Βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου