19 Οκτ 2012

Πλησιάζουν τις 4.000 οι οριστικές αιτήσεις για το πρόγραμμα διανομής δημόσιας γεωργικής γης.


Σε 3.937 ανέρχονται οι οριστικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για μίσθωση δημόσιας γεωργικής γης.
Πρόκειται για το πρόγραμμα διανομής γης σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες βάσει συγκεκριμένης μοριοδότησης, με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο.


Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, από το σύνολο των 3.937 οριστικών αιτήσεων, οι 697 αιτήσεις υποβλήθηκαν από νέους έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής. Οι 1.204 είναι από νέους έως 35 ετών, οι 1.361 από ανέργους εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ, 399 από νέους αγρότες σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καν.1698/2005 και 346 από επαγγελματίες αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι το ποσοστό της κατηγορίας «νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής» ανέρχεται σε περίπου 16%, ενώ το ποσοστό αυτών που έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης ανέρχεται σε 46% επί του συνόλου των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε όλη τη χώρα.

«Η υποστήριξη των νέων επιστημόνων αλλά και γενικότερα των νέων της χώρας μας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της επιστημονικής προόδου και της καινοτομίας, αποτελεί για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένα από τα θεμέλια για την ανάπτυξη της γεωργίας αλλά και της Ελληνικής περιφέρειας», αναφέρει ο υπουργός.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου