13 Οκτ 2012

Μένει Ελλάδα και επενδύει στην εξωστρέφεια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.


Πιστή στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και στο πρόγραμμα επέκτασης των δραστηριότητων της παρά τη δύσκολη συγκυρία δηλώνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.


Τα παραπάνω ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ο διευθύνων σύμβουλος, Ζωούλλης Μηνάς σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου κατά την οποία
παρουσιάστηκε η 3η έκθεση αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας.
Με κεντρικό σύνθημα το "είμαστε εδώ" (για την ελληνική οικονομία, τους πελάτες, τους αγρότες-συνεργάτες, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και όλους με τους οποίους σχετίζεται) η εταιρεία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για περαιτέρω ενίσχυση του εξωστρεφούς της προσανατολισμού, διπλασιάζοντας τις εξαγωγές της.
Άλλωστε στο εσωτερικό "μέτωπο", ο κλάδος των αλκοολούχων έχει υποστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μηνάς, συρρίκνωση της τάξης του 8,5%-10%.
Το 2012 οι εξαγωγές θα αντιπροσωπεύουν το 10% της συνολικής παραγωγής και ο στόχος για το 2013 είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 2013.
Να σημειωθεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 17 χώρες και βάζει τώρα στο στόχαστρο νέες αγορές όπως αυτές της Κύπρου, της Αλβανίας, της Μέσης Ανατολής και της Αιθιοπίας.
Επιπλέον, κόντρα στο... ρεύμα της εποχής προγραμματίζει νέες προσλήψεις για το 2013 οι οποίες θα αφορούν κυρίως προσωπικό στους εμπορικούς τομείς.

"Μένουμε εδώ την ώρα που ακόμη και ελληνικές εταιρείες φεύγουν. Εδώ και 50 χρόνια είμαστε εδώ, αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας και σκοπός μας είναι να παραμείνουμε για τουλάχιστον άλλα τόσα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηνάς.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διατηρεί 4 εργοστάσια παραγωγής σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία απασχολώντας 1.050 εργαζόμενους. Ηδη μέσα στα τελευταία 14 χρόνια έχει πραγματοποιήσει  επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ ενώ στη διετία 2010-2011 επένδυσε συνολικά 37,6 εκατ.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου