4 Νοε 2012

Παραδοσιακά γιατροσόφια για τον βήχα και το στόμα.


Έχουμε πρόβλημα με την στοματική κοιλότητα ή μας ταλαιπωρεί βήχας;; Υπάρχουν εφαρμοσμένα γιατροσόφια:
-Αν έχουμε σπυριά μέσα στο στόμα χρησιμοποιούμε σόδα φαγητού και μέλι.
-Ο χυμός από καρότα θεραπεύει τις άφτρες του στόματος. Επίσης τα βατόμουρα και γαργάρα με φασκόμηλα.
-Στοματικές πληγές. Ακουμπήστε ένα χρησιμοποιημένο και ακόμα υγρό φακελάκι τσαγιού σαν κομπρέσα για λίγα λεπτά επάνω στην πληγή. Θα σας ανακουφίσει και θα απαλύνει το τσούξιμο και τον πόνο.
-Για τον βήχα βράζουμε και πίνουμε ζαμπούκο.
-Επίσης, για τον βήχα, στο τσάϊ που έχουμε βράσει αφού το στραγγίσουμε στο φλιτζάν, βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα φαγητού (χωρίς λεμόνι γιατί θα
αφρίσει).
-Σε όλα τα τσάϊα που πίνουμε, βάζουμε μέλι.
-Άλλο ένα σιρόπι για βήχα. 1 κρόκο αυγού, 1 κουτάλι μέλι, 1 κουτάλι ζάχαρι λίγο βούτυρο, λίγο κακάο. Τα χτυπάμε όλα καλά και τα ρίχνουμε σε καφτό γάλα. Το πίνουμε λίγο, λίγο. Επίσης ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι πασπαλίστε το με ζάχαρι και αφήστε το σ’ ένα δοχείο με νερό όλη την νύχτα. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε πιέστε το ζουμί αργά-αργά.
-Βήχας από βρογχικά ή άσθμα. Βράστε μισό κιλό δενδρομολόχα με λίγη ρίγανη και 1 κιλό ζάχαρη. Πίνετε 3 κουταλιές την ημέρα.
-Το σέλινο, το σκόρδο και η τσουκνίδα κάνουν καλό στο άσθμα. Βράζουμε φύλλα και κοτσάνια μαϊντανού μέσα σε γάλα και πίνουμε από αυτό πολλές φορές την ημέρα. Επίσης για το άσθμα ρίχνουμε σε καυτό νερό φύλλα τριφυλλιού χλωρά ή ξερά και ύστερα από δέκα λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε. Ακόμα και επιθέματα στο στήθος με φρέσκα φύλλα λάχανου.
-Για τον πυρετό τοποθετήστε σε δύο κάλτσες ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τη φορέσετε και να τη δέσετε στον αστράγαλο. Προκαλεί εφίδρωση και πέφτει ο πυρετός.


Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το pkoteflo.knetfl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου