15 Ιαν 2014

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι Κινέζοι για τον κρόκο Κοζάνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κρόκο Κοζάνης και άλλα αγροτικά προϊόντα της περιοχής εκφράζουν Κινέζοι επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα (13/1), την περιοχή, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η κ. Ελένη Καλύβα, διευθύντρια του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, «οι Κινέζοι γνωρίζουν τον κρόκο και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για
να κάνουν εισαγωγές. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες που δεν έχουν επιτρέψει να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία. Συγκεκριμένα χρειάζεται μια ειδική άδεια για να μπορέσει αν εξαχθεί το προϊόν, αφού οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τον κρόκο όχι μόνο σαν μπαχαρικό αλλά και σαν φάρμακο».

Η ομάδα των επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πεκίνου, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε μία πλήρης παρουσίαση των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, όπου ενημερώθηκε για τον κρόκο, τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς και για το άλμα των εξαγωγών που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια.

Οι επισκέπτες συναντήθηκαν με κροκοπαραγωγούς αλλά και επιχειρηματίες τις περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν. Προμηθεύτηκαν μάλιστα μία μεγάλη ποσότητα Κρόκου.
Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου