17 Ιαν 2014

H Boeing επενδύει στα "πράσινα" καύσιμα.

Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία επιβατικών αεροπλάνων, Boeing, προσπαθεί να πάρει έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να ανεφοδιάζει με ‘’πράσινο’’ ντίζελ από φυτικά έλαια και λίπη τα οποία θα μειώσουν την κατανάλωση του ορυκτού καυσίμου και τα εκπομπές ρύπων.

Αν υπάρξει η επικύρωση για την χρήση καυσίμου από φυτικά λίπη, τότε θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή για τις εταιρείες
που χρησιμοποιούν ήδη βιοκαύσιμα από μη βρώσιμα μέρη των φυτών.Αν υπάρξει η επικύρωση για την χρήση καυσίμου από φυτικά λίπη, τότε θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη βιοκαύσιμα από μη βρώσιμα μέρη των φυτών.
Σύμφωνα με την εταιρεία το καύσιμο αυτό παράγει λιγότερο από το μισό διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με τα ορυκτά, και θα στοιχίζει περίπου 3 δολάρια το γαλόνι.

Τα υπάρχοντα διυλιστήρια που προμηθεύουν τον κλάδο των φορτηγών σε Ευρώπη, Αμερική και Σιγκαπούρη μπορεί να προμηθεύσει έως 2,27 δις. λίτρα καυσίμου ετησίως στα αεροπλάνα, ή περίπου το 1% της παγκόσμιας ζήτησης του κλάδου, σύμφωνα με την Boeing.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενθαρρύνει τις αεροπορικές εταιρείες να αγοράζουν καθαρότερα καύσιμα βάζοντας πλαφόν στις εκπομπές ρύπων, καθώς η αεροπορία είναι υπεύθυνη για το 2% περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου