25 Ιαν 2014

Στη ρύθμιση του βάρους βοηθά το αβοκάντο.

Με μισό αβοκάντο τη μέρα μπορεί να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μισού αβοκάντο τη μέρα μπορεί να επιφέρει κορεσμό σε υπέρβαρους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανάγκη τους να καταναλώσουν σνακ μετά το φαγητό.


Όπως δήλωσε ο ερευνητής, Dr. Joan Sabaté, του Πανεπιστημίου Loma Linda στην Καλιφόρνια, η έρευνα υποδεικνύει,επίσης, ότι τα αβοκάντο μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, εύρημα που θα μπορούσε να έχει σημαντικές εφαρμογές για τους ασθενείς με διαβήτη.

Σύμφωνα με το Hass Avocado Board (HAB), που χρηματοδότησε την έρευνα, ένα αβοκάντο περιέχει περίπου 250 θερμίδες και 23 γρ. λιπαρά.

Αν και η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι υψηλή, τα αβοκάντο περιέχουν καλά λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα.
Οι έρευνες έδειξαν ότι αυτού του τύπου τα λιπαρά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, όπως και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 26 υγιείς υπέρβαρους ανθρώπους. Σε 5 συνεδρίες ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταναλώσουν το σύνηθες πρωινό τους και στη συνέχεια ένα από τα 3 γεύματα του πειράματος.

•    Σύνηθες γεύμα χωρίς αβοκάντο

•    Γεύμα με αβοκάντο (το αβοκάντο αντικατέστησε άλλες τροφές)

•    Σύνηθες γεύμα με επιπλέον μισό φρέσκο αβοκάντο

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν μισό αβοκάντο με το γεύμα τους ανέφεραν 40% χαμηλότερη επιθυμία να φάνε 3 ώρες μετά το γεύμα και 28% χαμηλότερη όρεξη 5 ώρες αργότερα, σε σύγκριση με ανθρώπους που κατανάλωσαν το σύνηθες γεύμα χωρίς αβοκάντο.

Η ομάδα που κατανάλωσε μισό φρέσκο αβοκάντο ανέφερε επίσης 26% μεγαλύτερη ικανοποίηση μετά το γεύμα.
Επιπλέον, οι ερευνητές σημειώνουν ότι αν και η πρόσθεση του αβοκάντο στο γεύμα αύξησε την πρόσληψη των θερμίδων και των υδατανθράκων οι εθελοντές δεν εμφάνισαν αύξηση στα επίπεδα σακχάρου σε σύγκριση με όσους κατανάλωσαν το σύνηθες γεύμα χωρίς αβοκάντο.

Αυτό οδηγεί τους ερευνητές να πιστέψουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα ο δυνητικός ρόλος των αβοκάντο στη ρύθμιση του σακχάρου.

Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι, αν και η έρευνα παρέχει θετικά αποτελέσματα για την κατανάλωση του αβοκάντο, χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα ευρήματα αφορούν το γενικό πληθυσμό.



Πηγή:www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου