10 Φεβ 2014

Βραβείο σε νέους αγρότες για δορυφορική γεωργία.

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η συμμετοχή στον διαγωνισμό για εφαρμογές δορυφορικής γεωργίας.


Ο διαγωνσιμός αφορά  φοιτητές ή νέους γεωργούς στην Ευρώπη ή την Αφρική, με στόχο να διεκδικήσουν βραβείο 13.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Γενικής Διεύθυνσης γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το βραβείο
αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού GNSS (GSA) και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της δορυφορικής πλοήγησης στον τομέα της γεωργίας και στα οφέλη της στους τελικούς χρήστες.

«Αναζητούμαι ευφάνταστες λύσεις που χρησιμοποιούν δωρεάν δορυφορική τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει όλους τους αγρότες του κόσμου», δήλωσε ο Gian - Gherardo Calini, επικεφαλής ανάπτυξης της αγοράς του GSA. «Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για νέους να εκθέσουν τις ιδέες τους σε κορυφαίες εταιρείες και ακαδημαϊκούς».

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φοιτητές και τους νέους ηλικίας κάτω των 32 που σπουδάζουν ή κατοικούν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ ή στις χώρες: Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη , Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία. Φέτος, θα γίνουν επίσης δεκτές συμμετοχές από αφρικανικές χώρες, με ένα ειδικό βραβείο για τις ιδέες και τις εφαρμογές που σχετίζονται με τη γεωργία από δορυφόρο στην περιοχές της Αφρικής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε ως άτομα είτε ως ομάδα. Οι συμμετοχές πρέπει να περιλαμβάνουν μελέτες περιπτώσεων των δοκιμών ή νέες ιδέες και καινοτομίες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνους που εξαρτώνται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη Γεωστατική Πλοήγηση (EGNOS) και το μελλοντικό σύστημα Galileo.

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής λήγει στις 14 Απριλίου, όλοι όσοι σκοπεύουν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Εγγραφή και λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν στο www.farmingbysatellite.eu .

Οι εγγραφών που θα προεπιλεγούν θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Πράγα (θέση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού GNSS), και οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διάσκεψης τον Ιούνιο.

Κοντονής Γιώργος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου