27 Φεβ 2014

Άλλη μια βδομάδα για αιτήσεις αγροτών στον Αναπτυξιακό.

Παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου για την κατάθεση των φακέλων των αγροτών στον Αναπτυξιακό Νόμο, που χρηματοδοτεί και επενδύσεις στη γεωργία, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi.
Η αγορά τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων είναι μια από τις επενδύσεις που μπορούν να ενταχθούν στον Επενδυτικό.

Επιπλέον χρονικό περιθώριο πέντε ημερών δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την υποβολή αιτημάτων στον α’ κύκλο του Επενδυτικού Νόμου από τον οποίο, όπως έγραψαν σε σχετικά ρεπορτάζ το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, μπορούν να χρηματοδοτηθούν και πλήθος επενδύσεων στη γεωργία και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.
Η νέα προθεσμία είναι η ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 10:00 μ.μ. αντί για 28 Φεβρουαρίου που είχε ορισθεί αρχικά και η οποία, όπως είχαμε επισημάνει, ήταν ήδη πολύ μικρή.

Η παράταση δίνεται με σχετική τροπολογία η οποία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής την  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από την ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του επενδυτικού νόμου μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα όπως νέες φυτεύσεις δενδροκαλλιεργειών, θερµοκήπια, αγορά τρακτέρ και γεωργικών µηχανηµάτων, µονάδες µεταποίησης όπως ελαιοτριβεία, οινοποιεία, σφαγεία, τυροκοµεία, ζωοτροφάδικα, συσκευαστήρια και αποστακτήρια.
Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για τον Β΄ Κύκλο του 2014 -για τον οποίο θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι- θα καθοριστούν με νέα Υπουργική Απόφαση.

Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στις ημερομηνίες είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014 και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης και χρηματοδότησης των ώριμων επενδυτικών σχεδίων.

Τσατσάκης Γιάννης

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου