12 Αυγ 2013

Οι μπαμπάδες πιο ενεργοί στη διατροφή των παιδιών.

Στατιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, έδειξε ότι οι μπαμπάδες κερδίζουν έδαφος συγκριτικά με τις μαμάδες αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.


Σε έρευνα που συμμετείχαν 1000 γονείς και από τα δύο φύλα, το 75% των πατεράδων απάντησε ότι έχει αναλάβει πολύ σημαντικότερο ρόλο στο μεγάλωμα των παιδιών από ότι είχαν
αναλάβει οι δικοί τους πατεράδες. Παρόλο που η έρευνα έδειξε ότι οι μητέρες συνεχίζουν να διατηρούν περισσότερη πρωτοβουλία, το 50% των νοικοκυριών απάντησε ότι οι ευθύνες όσον αφορά το φαγητό και τις διατροφικές συνήθειες μοιράζονται και στα δύο φύλλα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι, ότι και τα δύο φύλλα προσπαθούν να συνδυάσουν ποιοτικότερες διατροφικές συνήθειες και μείωση του κόστους διαβίωσης. Λόγω επιδείνωσης των οικονομικών επιδόσεων των νοικοκυριών, 85% δήλωσε ότι έχει μειώσει την ποσότητα τροφίμων που αγοράζει. Αναφορικά με την πληροφόρησή τους, πατέρες και μητέρες εμπιστεύονται το διαδίκτυο και τον έντυπο τύπο για την διαμόρφωση των αντιλήψεών τους.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάου



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου