10 Οκτ 2013

Προστατευτείτε από κρυολογήματα και γρίπη.

Ας δούμε μερικές συμβουλές για να προστατευτείτε από κρυολογήματα και γρίπη. Σε μία περίοδο που τα κρυολογήματα και η γρίπη κάνουν συχνά την εμφάνισή τους σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας αυτή τη σεζόν.

Και τα δύο (κρυολογήματα και γρίπη) μπορούν να προκληθούν από μια ευρεία ποικιλία ιών (όχι βακτήρια) . Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί σωστά, θα είναι αρκετά εύκολο για σας να
καταπολεμήσετε τον ιό , χωρίς να αρρωστήσετε ποτέ. Εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο , το σώμα σας είναι πιο πιθανό να αναπτύξει κάποια ίωση. Έτσι , είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο λόγος να εμφανιστεί ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη είναι επειδή το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο, και όχι μόνο γιατί έχετε εκτεθεί σε κάποιο ιό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αισθάνεστε τον εαυτό σας να καταλαμβάνεται από ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη είναι να αποφύγετε όλα τα σάκχαρα , τα τεχνητά γλυκαντικά , και τα επεξεργασμένα τρόφιμα . Η ζάχαρη είναι ιδιαίτερα επιζήμια για το ανοσοποιητικό σας σύστημα - το οποίο πρέπει να αναστέλλεται , προκειμένου να καταπολεμηθεί μια αναδυόμενη λοίμωξη . Αυτό περιλαμβάνει φρουκτόζη από χυμούτων φρούτων και όλα τα είδη των κόκκων (καθώς αναλύονται ως ζάχαρη στο σώμα σας).

Στην ιδανική περίπτωση , θα πρέπει να δώσετε έμφαση στη διατροφή , τον ύπνο , την άσκηση και το στρες. Στα τρόφιμα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας περιλαμβάνονται τα εξής :

-Ζυμωμένα τρόφιμα όπως το ωμό κεφίρ , το kimchee , το τουρσί,  και το λάχανο
-βιολογικά λαχανικά
-σκόρδο
-βόειο κρέας
-κοκοφοινικέλαιο
-μανιτάρια
-πράσινο τσάι
-κοτόσουπα - για καλύτερα αποτελέσματα , φτιάξτε σούπα με πικάντικο και άφθονο πιπέρι. Τα μπαχαρικά θα προκαλέσουν μια ξαφνική απελευθέρωση των υγρών στο στόμα , το λαιμό, και τους πνεύμονες σας , η οποία θα βοηθήσει το αναπνευστικό σας σύστημα.
-νερό - το νερό είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία του κάθε συστήματος στο σώμα σας
-Ψευδάργυρος – όταν τον λαμβάνεται μέσα σε μία ημέρα από τα πρώτα συμπτώματα , ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει το χρόνο που θα έχετε ένα κρυολόγημα σε περίπου 24 ώρες
-βιταμίνη D - όχι μόνο θα βοηθήσει να απαλλαγείται από ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη , αλλά θα αποτρέψει την εισβολή των ιών στο σώμα σας.

Εκτός από τις διατροφικές παρεμβάσεις , οι ακόλουθες στρατηγικές του τρόπου ζωής θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την αντοχή σας από το κρύο και τους ιούς της γρίπης :
-Να κοιμάστε πολύ και ποιοτικά
-Να ασκείστε τακτικά
-Διαχειριστείτε το άγχος σαςΠηγή:ourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου