23 Νοε 2012

Σύνταξη στα 67 για τους αγρότες. Ποιές κατηγορίες εξαιρούνται.


Από 1/1/2013 αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών κατά 2 χρόνια και διαμορφώνονται στο 67ο έτος ηλικίας για όλες τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31/12/2012, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και του ορίου ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.


Η εγκύκλιος προσθέτει τα εξής:
Σε ότι αφορά τα κατοχυρωμένα μέχρι 31/12/2012 συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα οποία σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις δεν θίγονται, αφού οι ασφαλισμένοι δύνανται να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που κατά περίπτωση κατοχυρώνουν, αυτές δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΓΑ, δεδομένου ότι δεν υφίστανται διατάξεις κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι από την αύξηση του ανωτέρω ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης εξαιρούνται οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις ως μητέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, καθώς και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.
                                                                       
Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου