11 Οκτ 2013

Αυστραλιανό μανιτάρι που δείχνει σαν χταπόδι!

Στην Αυστραλία υπάρχει ένας μύκητας, δηλαδή μανιτάρι, που η πρώτη εντύπωση που αφήνει είναι ότι είναι μία περίεργη διασταύρωση μανιταριού με χταπόδι. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και απλά είναι ένα ακόμη είδος μανιταριού που ανήκει στην οικογένεια Clathrus archeri.
Ο συγκεκριμένος μύκητας υπάρχει στην Αυστραλία και οι Αυστραλοί τον έχουν δώσει το παρατσούκλι «δάχτυλα του διαβόλου». Η μυρωδιά του είναι αρκετά ανυπόφορη, αν και
ανήκει στην κατηγορία των εδώδιμων μανιταριών, χωρίς όμως να έχει να είναι ιδιαίτερα εύγευστο, και γευστικά θυμίζει κάτι σαν ραπανάκι. Τις περισσότερες φορές καταναλώνεται σε σαλάτες με αρκετά συνοδευτικά ώστε να αποκτήσει καλύτερη γεύση, ενώ μαγειρεύεται κυρίως μαζί με κοτόπουλο.
Και σε Ευρωπαϊκές χώρες φυτρώνει ο Clathrus archeri, επειδή οι Αυστραλοί τον έφεραν στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε για πρώτη φορά στο δυτικό μέτωπο στη Γαλλία το 1918, κοντά σε μια στρατιωτική βάση η οποία είχε καταληφθεί από τα στρατεύματα της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που απαντάει στο ερώτημα γιατί ευδοκιμεί στην Αυστραλία. Πάντως όσοι το δούνε από κοντά για πρώτη φορά μένουν έκθαμβοι εξαιτίας του ότι μοιάζει τρομερά με χταπόδι που φύτρωσε από το έδαφος!


Πηγή:www.ecotimes.gr

2 σχόλια: