Χωρίζονται σε αδιάλυτες
και διαλυτές.
Οι αδιάλυτες φυτικές
ίνες, προλαμβάνουν την δυσκοιλιότητα και σταθεροποιούν τη λειτουργία του
εντέρου. Συναντώνται στα δημητριακά τύπου Bran, στο ψωμί ολικής αλέσεως, στα
φρούτα και στα λαχανικά.
Οι διαλυτές φυτικές
ίνες συναντώνται στη βρώμη, στα φασόλια, στα φρούτα και στα λαχανικά (μπανάνες,
καρότα). Οι διαλυτές
φυτικές ίνες βελτιώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και
τα επίπεδα χοληστερόλης.
( Πληροφορίες – Πηγή
) Το άρθρο έχει συνταχθεί :
Από τον Ευμένη Π.
Καραφυλλίδη BSc ( Hons ), MSc, NYSCDN
Κλινικό διαιτολόγο -
διατροφολόγο
Διευθυντή
Διαιτολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General
Διευθυντή Τμήματος
Διατροφής youdiet
Πηγή:youdiet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου