9 Νοε 2012

Ενεργή συμμετοχή παραγωγών για την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Ημαθία.


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή παραγωγών ροδάκινων και πιπεριάς στη συνεδρίαση της επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και τοπικής Γεωργοκτηνοτροφικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με το
υψηλό κόστος παραγωγής ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα πιστοποίησης της ποιότητας  των προϊόντων και της επέκτασης σε ξένες αγορές.

Έτσι, η κα. Ιωάννα Λιάτσιου, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας η οποία τοποθετήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης τόνισε πως το κόστος παραγωγής υπερβαίνει σημαντικά το κέρδος που αποκομίζουν οι παραγωγοί της πιπεριάς σήμερα και πως πρέπει να υπάρχει στόχευση στις αγορές του εξωτερικού , αφού πρώτα το προϊόν καταστεί αναγνωρίσιμο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Στην συνέχεια εξέφρασαν τις απόψεις τους τα μέλη της επιτροπής, προτείνοντας τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η επιτροπή να βοηθήσει τους αγρότες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κος Χρήστος Κούτρας αφού άκουσε προσεκτικά τους παραγωγούς των κηπευτικών ευχαρίστησε τους αγρότες που παρευρέθηκαν και τους κάλεσε σε διαρκή επικοινωνία μαζί του για να τον ενημερώνουν για τα προβλήματά τους. Επίσης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ενημερωτική συνάντηση για την Νέα Κ.Α.Π. πάλι στον Άγιο Γεώργιο.

Στη συνεδρίαση τέλος έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της επιτροπής Χ.Κούτρας και τα μέλη Αγγελίνας Θωμάς ,Μ. Παπαϊωάννου, Κ.Παπαοϊκονόμου , Θ.Παπακωνσταντίνου , Η.Τσαμήτρος , Ε. Παπαδοπούλου, Θ. Χαρίσης Θ.

Πηγή :laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου