5 Σεπ 2013

Σπείρες εγκληματιών δρουν ανεξέλεγκτα στο αγροτικό εμπόριο.

Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που παραλαμβάνουν μεγάλα φορτία αγροτικών προϊόντων χωρίς να τα πληρώνουν, λειτουργούν στην Κρήτη, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Ήδη έχουν παραλάβει σημαντικά φορτία με σταφύλια, λάδι, κρέας και κηπευτικά.

Άγνωστοι δράστες παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα αγροτικά προϊόντα, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το
συμφωνηθέν αντίτιμο.Άγνωστοι δράστες παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα αγροτικά προϊόντα, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης εφιστά την προσοχή των συνεταιρισμών, των εμπόρων και των μεμονωμένων παραγωγών να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους όταν παραδίδουν φορτία. Και σε περιπτώσεις που διαπιστώσουν κάτι περίεργο στις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, από την Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώθηκε ότι «σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης καταγγέλλονται από αγροτικούς και τοπικούς Συνεταιρισμούς, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς, περιστατικά εξαπάτησης, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι μετά από προηγουμένη επικοινωνία παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικά κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της Βαλκανικής. Από τις χώρες αυτές, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, με τη βοήθεια «εγχώριων» συνεργατών τους, καταφέρνουν να εξαπατούν τέτοιους συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες και να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρακαλεί, όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζονται οι συναλλαγές τους. Παράλληλα σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές»

Λασηθιωτάκη Πέλλα


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου