22 Σεπ 2013

Σε απόγνωση παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών που πολλές φορές, όπως στήνουν τα εμπορεύματα τους νωρίς το πρωί στον πάγκο τους, έτσι τα μαζεύουν το μεσημέρι και επιστρέφουν στα σπίτια τους… χωρίς να έχουν κάνει σεφτέ!
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που, όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές έχουν κόψει ακόμα και τα φαγώσιμα για να εξασφαλίσουν χρήματα… για τα σχολικά των παιδιών τους, η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη!

Το σύνολο σχεδόν των παραγωγών καλλιεργεί τα προϊόντα τους εντός θερμοκηπίων, με το κοστολόγιο να αυξάνεται κατά πολύ.
Με δεδομένη όμως τη μείωση της κίνησης και την οικονομική αδυναμία του καταναλωτικού κοινού, οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι πλέον, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα!
Μιλώντας στo patrisnews.com ο κ. Γιάννης Αβραμίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κίνηση είναι πεσμένη στο μηδέν, ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Κοιτάξτε γύρω σας πόσος κόσμος κρατά στα χέρια του τσάντες. Δεν βγαίνουν πια ούτε τα έξοδα πόσο μάλλον από τη στιγμή που καλλιεργούμε σε θερμοκήπιο και το κόστος είναι αρκετά ανεβασμένο. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχουμε άλλη λύση από το να τα παρατήσουμε».
«Είναι δεδομένο ότι τώρα που ανοίγουν τα σχολεία η κίνηση είναι πεσμένη» είπε στo patrisnews.com ο κ. Πέτρος Ζούγρας και συνέχισε:
«Τα έξοδα είναι αυξημένα αυτή την περίοδο και ο κόσμος σαφώς θα προτιμήσει να πάρει τα σχολικά είδη για τα παιδιά του, περιορίζοντας ακόμα και το φαγητό. Από τα μέσα του επόμενου μήνα πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στα κανονικά μας επίπεδα όπου, όπως και να το κάνουμε, η κίνηση είναι πεσμένη».
Ωστόσο, ο κ. Ζούγρας αναφέρθηκε σε ένα ακόμα «αγκάθι» των λαϊκών αγορών, στο παραεμπόριο και στους «παράνομους», χωρίς άδειες, μικροπωλητές, υπενθυμίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα χωρίς ωστόσο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
«Έχω φέρει τρία τελάρα τομάτες και κάτι λίγα ακόμα πράγματα τα οποία φυσικά όπως τα έφερα, έτσι θα τα πάρω πίσω» είπε στo patrisnews.com ο κ. Χρήστος Γερασιμόπουλος και συνέχισε: «Ελάτε σε μία ώρα να δείτε τι θα έχω πουλήσει. Ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για απολύτως απαραίτητα».
Τέλος, ένας ακόμα παραγωγός αγροτικών προϊόντων, ο κ. Μάκης Κρινάς είπε στο patrisnews.com: «Η κίνηση είναι μηδενική. Η κατάσταση είναι άθλια. Ο κόσμος έχει φτάσει πια σε συνθήκες εξαθλίωσης δεν έχει χρήματα ούτε για το φαγητό του. Και εμείς με τη σειρά μας οι αγρότες τελειώσαμε και αυτό το οφείλουμε στους 300 της Βουλής. Αυτοί μας τελείωσαν».



Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου