22 Φεβ 2012

Στα 43 εκατ. ευρώ η δαπάνη για το Μέτρο 133 που αφορά την ενημέρωση και προώθηση αγροτικών προϊόντων.


Στα 42.961.596 ευρώ ορίζεται το συνολικό κόστος του Μέτρου «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» μετά την απόφαση ένταξης της πράξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013. Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια και φέρει την υπογραφή του ειδικού γραμματέα του ΥπΑΑΤ, κ. Βαγγέλη Διβάρη αναφέρεται ότι η το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πράξης της πράξης ορίζεται από τις 18/1/2012 έως τις 31/12/2015.

Αντικείμενο της πράξη είναι η στήριξη ομάδων παραγωγών γεωργικών προϊόντων ποιότητας, τα μέλη των οποίων είναι δικαιούχοι του Μέτρου 132 του ΠΑΑ, για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και προώθησης στην εσωτερική αγορά, που περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό σχέδιο δράσης μέγιστης διάρκειας τριών ετών.



Όροι ένταξης της πράξης
Ο Φορέας Εφαρμογής υποχρεούται:

1. Να ενημερώνει την αρμόδια Μονάδα της διαχειριστικής Αρχής με δελτία Παρακολούθησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πράξης, όταν τούτο του ζητηθεί.
2. Να τηρεί τους κανόνες της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας κατά την εκτέλεση της πράξης και ιδίως όσον αφορά την Κοινή Γεωργική Πολιτική, το περιβάλλον, τις δημόσιες συμβάσεις κλπ.
3. Να τηρεί τους κανόνες δημοσιότητας
4. Να εφαρμόσει μηχανισμούς πιστοποίησης εκτέλεσης της πράξης και εσωτερικού ελέγχου για τις προβλεπόμενες πληρωμές, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη νομιμότητα, την επιλεξιμότητα και την κανονικότητα της.
5. Να εξασφαλίσει την τήρηση όλων των δικαιολογητικών, που αφορούν την εκτέλεση της πράξης τουλάχιστον για τρία χρόνια μετά από το έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η τελική πληρωμή για το ΠΑΑ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλαδή έως το 2018.
6. Να κοινοποιεί στη Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης ΠΑΑ, τα έγγραφα που αφορούν την πράξη και σχετίζονται με τον έλεγχο και την παρακολούθηση αυτής.
7. Να θέτει στη διάθεση της Ειδικής Υπηρεσίας διαχείρισης ΠΑΑ, του Οργανισμού Πληρωμών και σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα τα έγγραφα, δικαιολογητικά ή στοιχεία της πράξης, εφόσον του ζητηθούν.
8. Να τηρεί τους όρους της Απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος της προσωρινής ή οριστικής διακοπής της χρηματοδότησης ή απένταξης της πράξης από το ΠΑΑ και της επιστροφής του συνόλου της μεταφερθείσας χρηματοδότησης.
9. Να ενημερώνει άμεσα με την υποβολή τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πράξης την Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης ΠΑΑ σε κάθε περίπτωση που διαφοροποιούνται οι συνθήκες ή το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της πράξης.
Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες όπως δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια

Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=70742

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου