3 Νοε 2012

«Το Σχέδιο του Προϋπολογισμού δυναμιτίζει την αγροτική ανάπτυξη»


Δυναμιτίζει την αγροτική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση το σχέδιο του προϋπολογισμού, επίσης εξαθλιώνει τους συνταξιούχους αγρότες, όπως επισημαίνει η «Πρωτοβουλία για την ενότητα και την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος» καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου.
Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει τα
εξής:

Μία περίοδο κατά την οποία η αγροτική παραγωγή αυξάνεται αλλά το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού και της ανεξέλεγκτης αύξησης του κόστους παραγωγής.

Μία περίοδο κατά την οποία , σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη , οι τιμές παραγωγού σιτηρών πέφτουν , οι ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αγοράσουν ζωοτροφές.

Μία περίοδο κατά την οποία τις αδιανόητες αυξήσεις του κόστους ενέργειας (ηλεκτρικής και πετρελαίου), συμπληρώνουν κερδοσκοπικές ανακοινώσεις για αυξήσεις των τιμών λιπασμάτων που αγγίζουν το 40%.

Μία περίοδο κατά την οποία η εξωστρέφεια και η αύξηση των εξαγωγών της χώρας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον αγροτικό τομέα.

Μία περίοδο κατά την οποία η απασχόληση στον αγροτικό τομέα εμφανίζει τάσεις αύξησης σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλους τους άλλους  τομείς.

Τέλος, μία περίοδο κατά την οποία κάθε έγκυρος αναλυτής θεωρεί ότι η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί προϋπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση,

Το υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε το Σχέδιο Προϋπολογισμού με το οποίο προτείνεται:
Αύξηση της έμμεσης φορολογίας σχεδόν κατά 300 εκατομμύρια ευρώ (μείωση ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου).
Η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης του ΟΓΑ και η αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης , προτάσεις που αντιστοιχούν σε 1,2 δις ευρώ περίπου, εξαθλιώνοντας τους πολίτες που λαμβάνουν τη χαμηλότερη σύνταξη στη χώρα.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει σενάρια για ριζική ανατροπή του τρόπου άμεσης φορολόγησης των επαγγελματιών αγροτών, για φορολόγηση της αγροτικής γης κλπ.

Η Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος προσπάθησε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα να συναντηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό και να παρουσιάσει τις θέσεις της , χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατό.
Να παρουσιάσει τις θέσεις της και να τονίσει ότι τα μέτρα αυτά δυναμιτίζουν την αγροτική ανάπτυξη και τη έξοδο της χώρας από την κρίση , εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους αγρότες.

Η Πρωτοβουλία καλεί το υπουργείο οικονομικών να ανακαλέσει τις προτάσεις του και να προχωρήσει άμεσα σε ένα ουσιαστικό διάλογο.

Η Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος καλεί τους αγρότες , από κοινού με τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζομένους της χώρας , να συμμετέχουν ενεργά και να προβάλλουν τα αιτήματα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΓΣΕΕ , οι άλλοι επαγγελματίες και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας στις 6 και 7 Νοεμβρίου.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου