19 Ιαν 2013

Μικρά Μυστικά Της Κουζίνας.


Πάντα βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό
Για να διατηρούν τα χόρτα το έντονο πράσινο χρώμα τους όταν είναι έτοιμα τα βουτάμε κατευθείαν από την κατσαρόλα σε νερό με παγάκια για 20” – 30”
Αν τα χόρτα είναι πολύ πικρά τα βράζουμε μαζί με μερικές πατάτες ή αλλάζουμε το νερό που βράζουν μία ή δύο φορές (δεν το συνιστώ)


Αν είναι αλμυρό το φαγητό το βράζουμε για λίγη ώρα με μία ή δύο πατάτες ή λίγο ψωμί
 Για να χυλώνουν τα φαγητά μας βάζουμε πατάτες και
κουνάμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα για να βγεί το άμυλο της πατάτας και να δέσει το φαϊ μας
Δεν βάζουμε αλάτι στα όσπρια την ώρα που βράζουν γιατί σκληραίνουν και καθυστερεί ο χρόνος βρασμού τους, αντιθέτως  για να μαλακώσουν πιο καλά τα όσπρια τα μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα σε αλατισμένο νερό
Για να χυλώσουν τα ρεβύθια λιώνουμε μερικά στο μπλέντερ τα προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε ή προσθέτουμε αλευρολέμονο ή ο καλύτερος τρόπος όταν είναι έτοιμο το φαϊ κλείνουμε το μάτι χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 5 λεπτά
 Όταν τηγανίζουμε πρέπει να ζεσταίνουμε πρώτα το τηγάνι και μετά να προσθέτουμε το λάδι
Αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι καλό είναι να καίμε λίγο αλάτι στο τηγάνι ώστε να μην κολλάει το φαγητό
Για να είναι νόστιμα και τραγανά τα τηγανητά μας πρέπει να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα για να μη πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού
Για να χρησιμοποιήσουμε ξανά το λάδι στο οποίο έχουμε ήδη τηγανίσει ρίχνουμε μία φέτα μελιτζάνας, διώχνει τις μυρωδιές

Πηγή:greenchef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου