23 Ιαν 2013

Η άγρια φορολογία και η ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής βγάζει στους δρόμους τα τρακτέρ.


Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καλεί σε κινητοποιήσεις τους αγρότες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του paseges.gr οι αγρότες ήδη σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και τα "μέτωπα" που συγκροτούν δεν περιορίζονται στη Θεσσαλία.Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι συνεχίζονται οι περιοδείες και συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ με στόχο την ενημέρωση των αγροτών γύρω από τις τελευταίες αντιαγροτικές αποφάσεις, την άγρια φορολογία που θα επιβληθεί στους αγρότες, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.


Σε μαζική σύσκεψη δεκάδων εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και επιτροπών στα Φάρσαλα, αποφασίστηκε να ενταθεί η προσπάθεια για την κινητοποίηση των αγροτών με περιοδείες σε χωριά της επαρχίας και την συμμετοχή νέων τρακτέρ στα υπάρχοντα στις πλατείες των χωριών. Εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.


Όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή βρίσκονται παραταγμένα τρακτέρ στις πλατείες 24 χωριών του Νομού. Οι περιοδείες και οι συσκέψεις συνεχίζονται και στον νομό, με στόχο να αυξηθούν τα τρακτέρ και τα χωριά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.


Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πλαισιώσουν μαζικά την κινητοποίηση.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου