25 Ιαν 2013

Οργανικό μαξιλάρι χαλάρωσης από κελυφή φαγόπυρου και βότανα.


Τα οργανικά μαξιλάρια από κελύφη φαγόπυρου προσφέρουν έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Βοηθάνε στην ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα, των μυϊκών πόνων και των πονοκεφάλων. Τα κελύφη φαγόπυρου είναι οι μεμβράνες που προστατεύουν τον πυρήνα του φαγόπυρου.
Το πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών μαξιλαριών είναι ότι το φυσικό υλικό που περιέχεται στηρίζει όλους τους τομείς του κεφαλιού ελαχιστοποιώντας έτσι το στρες σε όλους τους τομείς στήριξης. Επίσης λόγω των μονωτικών του
ιδιοτήτων είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Απαγορεύεται η χρήση του μαξιλαριού τους σε νεογνά και βρέφη κάτω των 4 μηνών.
Τα οργανικά μαξιλάρια είναι πολύ ακριβά όμως μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε το δικό μας μαξιλάρι χαλάρωσης και εκτός από κελύφη φαγόπυρου να προσθέσουμε και αγαπημένα μας βότανα.
Θα χρειαστούμε: κελύφη φαγόπυρου και άνθη λεβάντας και χαμομηλού για το απαλό τους άρωμα και τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες.
Υλικά για ένα μαξιλάρι κανονικού μεγέθους: 5 κιλά οργανικά κελύφη φαγόπυρου 1 κούπα άνθη λεβάντας 1 κούπα άνθη χαμομήλιου Ύφασμα ή μαξιλαροθήκη Κλωστή, βελόνι, ψαλίδι 1 Μαξιλαροθήκη
Εκτέλεση:Κόβουμε το ύφασμα σε δυο μέρη στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε. Γυρίζουμε το ύφασμα από την ανάποδη μεριά και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Με την ραπτομηχανή ράβουμε την κάτω πλευρά και τις δυο πλαϊνές άκρες των δυο υφασμάτων. Γυρίζουμε το ύφασμα από την καλή μεριά και ξαναράβουμε τις άκρες που ήδη έχουμε ράψει με διπλή ραφή για να το κάνουμε πιο σταθερό. Γεμίζουμε το μαξιλάρι με τα βότανα και ράβουμε και την τέταρτη πλευρά του για να κλείσουμε το μαξιλάρι.
Ο πιο εύκολος τρόπος κι αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την ραπτομηχανή είναι να πάρουμε μια μαξιλαροθήκη που δεν χρησιμοποιούμε πια να την κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε και να την γεμίσουμε με το φαγόπυρο και τα βότανα. Ράβουμε την ανοιχτή πλευρά του μαξιλαριού και μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε το δικό μας οργανικό μαξιλάρι χαλάρωσης. Χρησιμοποιούμε πάντα μια μαξιλαροθήκη για κάθε μαξιλάρι φαγόπυρου καθώς αυτά τα μαξιλάρια δεν πλένονται. Μια φορά το μήνα αφήνουμε το μαξιλάρι για λίγη ώρα στον ήλιο. Σε περίπτωση που το μαξιλάρι έχει συγκεντρώσει υγρασία ο ήλιος θα σκοτώσει φυσικά τα βακτήρια που τυχόν έχουν συσσωρευτεί.

Πηγή:enter2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου