23 Ιαν 2013

Ευχάριστα νέα για τους ελαιοπαραγωγούς.


Οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί μπορούν να ελπίζουν στη χρησιμότητα των φύλλων των δέντρων ελιάς που έχουνε με το να τα αποξηράνουν και να τα βγάλουν στην αγορά για πώληση. Βέβαια στο εξωτερικό ήδη τα αποξηραμένα φύλλα ελιάς χρησιμοποιούνται και είναι διαδεδομένα στην αγορά και βασικά χρησιμοποιούνται για το τσάι. Όμως παρόλα αυτά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα υπάρχει ζήτηση αποξηραμένων φύλλων ελιάς ενώ διάφοροι έμποροι μέσω του ίντερνετ ψάχνουνε ελαιοπαραγωγούς που έχουν
αποξηραμένα φύλλα ελιάς προς πώληση για να κλείσουνε συμφωνίες μαζί τους.

Συνήθως οι περισσότεροι έμποροι ζητούν αποξηραμένα φύλλα ελιάς με εγγυημένη ποιότητα και δυνατότητα εξαγωγής στο εξωτερικό αρκετά μεγάλης ποσότητας, και έτσι γίνεται ουσιαστικά υποχρεωτική η ανάγκη οργάνωσης των ελαιοπαραγωγών σε συνεταιρισμούς ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ποσοτήτων που θα τους ζητούνται από άλλες χώρες.


Ευχάριστα νέα για τους ελαιοπαραγωγούς
Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ποσότητες εξάγονται αφού συσκευαστούν σε σακιά, κι εφόσον δεν έχουν ραντιστεί με κανένα φάρμακο για να αποτραπεί ο κίνδυνος δηλητηριάσεων των καταναλωτών. Αυτή τη περίοδο στην Ελλάδα μονάχα κάποιοι ελάχιστοι ελαιοπαραγωγοί ασχολούνται με τη παραγωγή αποξηραμένων φύλλων ελιάς και αυτοί βρίσκονται μονάχα στην Εύβοια. Στο άμεσο μέλλον θα πρέπει αυτοί οι ελαιοπαραγωγοί να πολλαπλασιαστούν πανελλαδικώς και για να συμβεί αυτό επιβάλλεται να υπάρξει και κάποια βοήθεια από το κράτος όπου θα δείξει αν και σε ποιο βαθμό θα συμβεί.


Πηγή: www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου