3 Νοε 2012

Πρώτος σταθμός για τα κερκυραϊκά προϊόντα η Ιταλία.


«Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» είναι η κοινή επωνυμία με την οποία ευελπιστείται πως θα προωθηθούν στις αγορές του εξωτερικού τα κερκυραϊκά παραδοσιακά προϊόντα.

Το πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS)έχει προϋπολογισμό για την ΠΕ Κέρκυρας200.120 € .
Το πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που δίνει και το όνομά του στα υπό διακίνηση προϊόντα
εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» έχει συνολικό προϋπολογισμό €1.482.250 και συγκεκριμένα προϋπολογισμό για την ΠΕ Κέρκυρας €200.120. Μάλιστα η επίσημη πρώτη προσπάθεια του προγράμματος ξεκινάει με τη συμμετοχή  της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας στο Φεστιβάλ Οίνου και Γευσιγνωσίας που διοργανώνεται κάθε έτος από το Δήμο Λεβεράνο της Νότιας Ιταλίας, επικεφαλής εταίρο του προγράμματος, το διήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2012.

Και γι’ αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, καλεί τους παραγωγούς συσκευασμένων παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων, που ενδιαφέρονται για την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους στην Ιταλία να προσκομίσουν δείγμα της παραγωγής τους έως τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, προκειμένου να αποσταλεί για λόγους προβολής στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας που «τρέχουν» το πρόγραμμα στοχεύουν στην προώθηση και προβολή των Κερκυραϊκών παραδοσιακών τοπικών προϊόντων ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Απουλίας και άλλων ελληνικών περιοχών.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει η δημιουργία μιας κοινής επωνυμίας που θα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες και βέλτιστες πρακτικές στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά προϊόντα, φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, προϊόντα χειροτεχνίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινού σήματος MedLS, που θα εμπεριέχει έναν κατάλογο βέλτιστων κανόνων/προαπαιτούμενων κριτηρίων. Το συγκεκριμένο σήμα θα χρησιμοποιηθεί για τη σήμανση όλων των επιχειρήσεων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων, που πληρούν τα κριτήρια, ενώ θα προσελκύσει και νέα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.

Η δημιουργία του Δικτύου MedLS έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει πρόθεση να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και τα πιο παραδοσιακά προϊόντα/υπηρεσίες μέσω της κατάρτισης κοινών υποχρεωτικών κανόνων καλής πρακτικής που θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών αφενός και αφετέρου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Oι επόμενες φάσεις του έργου «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2013 προβλέπουν την επέκταση του Δικτύου μέσω της διοργάνωσης μιας κινητής έκθεσης Road Show και τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας σε 2 διεθνείς εκθέσεις γαστρονομίας και παραδοσιακών προϊόντων. Επιπλέον, πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει Γραφείο Πληροφόρησης Επιχειρηματιών και ευρύτερου κοινού σχετικά με το πρόγραμμα εντός του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας.

Ταγκαλάκη Έλενα


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου