9 Μαΐ 2013

Στα 48 λεπτά/κιλό η πατάτα Μεσσηνίας. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει η συγκομιδή σε Αχαΐα και Ηλεία. Συγκομίζουν στην Πρέβεζα .


Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας στην περιοχή της Μεσσηνίας με τις τιμές αυτή την περίοδο να φθάνουν τα 48 λεπτά το κιλό. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η παραγωγή της Πρέβεζας με πολύ καλές τιμές που φθάνουν ακόμα και τα 90
λεπτά/κιλό. «Η τιμή της πατάτας κυμαίνεται στα 80 με 90 λεπτά. Οι τιμές στην Πρέβεζα είναι παραδοσιακά πολύ καλύτερες από αυτές τις Πελοποννήσου», μας αναφέρει ο παραγωγός από την περιοχή, κ. Γιάννης Σολδάτος.

Και προσθέτει: «Ωστόσο να σημειώσουμε ότι αυτές οι τιμές μπορεί να είναι τόσο υψηλές για ακόμα 5 μέρες για παράδειγμα. Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθούν μετά από μια εβδομάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Δουρούμης, πατατοπαραγωγός και γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης τονίζει για την συγκομιδή στη Μεσσηνία: «η τιμή παραγωγού για την πατάτα αυτό το διάστημα κυμαίνεται περίπου στα 47 με 48 λεπτά το κιλό. Στην περιοχή της Μεσσήνης πάντως και τις Καλαμάτας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής έχει συγκομιστεί και σιγά – σιγά οδεύουμε προς το τέλος. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την παραγωγή η Αχαΐα και η Ηλεία».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητάει ο Α.Σ. Οπωροκηπευτικών Ηλείας για τους πατατοπαραγωγούς που δεν αποζημιώθηκαν
Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ η οποία κοινοποιείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας αναφέροντας ότι 77 παραγωγοί της Περιφέρειας του Δήμου Ήλιδας οι οποίοι καλλιέργησαν επίσπορες καλλιέργειες (πατάτα) και έπαθαν μεγάλες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες ο ΕΛΓΑ τους απέρριψε και δεν τους αποζημιώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε

Σας γνωρίζουμε ότι 77 παραγωγοί της Περιφέρειας του Δήμου Ήλιδας οι οποίοι καλλιέργησαν επίσπορες καλλιέργειες (πατάτα) και έπαθαν μεγάλες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες ο ΕΛΓΑ τους απέρριψε και δεν τους αποζημιώνει.
Σας τονίζουμε ότι οι παραγωγοί ακολουθούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχουν πληρώσει και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.
Ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να δοθεί λύση και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου