
Χυμός πορτοκάλι
Η βιταμίνη C, στην οποία είναι πλούσιος, έχει σημαντικές,
θετικές επιδράσεις στην υγεία των ματιών μας. Ευνοεί τα υγιή αιμοφόρα
αγγεία
του ματιού και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη. Ένα ποτήρι
φυσικού χυμού πορτοκαλιού μας δίνει το ένα πέμπτο της απαραίτητης ημερήσιας
ποσότητας της βιταμίνης.
Στρείδια
Εκτός από αφροδισιακά, είναι η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου-
ιχνοστοιχείου απαραίτητου για την καλή υγεία των ματιών μας. Ο ψευδάργυρος
επιτρέπει στην βιταμίνη Α να δημιουργήσει την μελανίνη, η οποία, μεταξύ άλλων,
προστατεύει τα μάτια μας.
Φυστίκια
Είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε και Ω-3 λιπαρών- συστατικών
ζωτικών για την υγεία της όρασης. Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχτεί ότι καθυστερεί
τον καταρράκτη ενώ, οι άνθρωποι με έλλειψη στην λήψη Ω3 λιπαρών αναπτύσσουν
συχνότερα ασθένειες όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ή η βλάβη των
αιμοφόρων αγγείων του αμφιβληστροειδούς, που μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση.
Quinoa
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μειώνει τον κίνδυνο
εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας (ο οποίος οφείλεται στην πάροδο του χρόνου) κατά
8%. Καρποί όπως η quinoa, αντί για επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό
ψωμί, μπορούν να κάνουν θαύματα.
Πηγή: http://www.queen.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου