18 Μαΐ 2013

Το ελληνικό ελαιόλαδο και το κρασί μάγεψαν στη Sial της Κίνας.


Ενισχυμένη ήταν η παρουσία του ΟΠΕ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών που γίνεται στην Ασία και συγκεκριμένα στη Sial China η οποία πραγματοποιήθηκε στο νέο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Σαγκάης.

SIAL: Στο ελαιόλαδο και το κρασί έδωσαν φέτος έμφαση οι εκθέτες στη SIAL.


Η φετινή διοργάνωση αρίθμησε πάνω από 2.200 εκθέτες και 40 εθνικές συμμετοχές και 46.000 επισκέπτες σε σύνολο έκτασης 86.000 τ.μ. Κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις, όπως fora, επιδείξεις μαγειρικής κ.ά.

Η επίσημη ελληνική συμμετοχή μέσω του περιπτέρου του ΟΠΕ ισχυροποιείται ολοένα και περισσότερο κατά τα τελευταία έτη, υπερβαίνοντας τους 20 εκθέτες στη διοργάνωση του 2013. Το μεγαλύτερο μέρος της φετινής αποστολής περιλάμβανε εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ελαιόλαδου, ελιών, και κονσερβοποιημένων φρούτων καθώς και οινοπαραγωγές επιχειρήσεις,  οι οποίες εξέθεσαν τα προϊόντα τους σε ξεχωριστό χώρο.

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Προώθηση του ελληνικού κρασιού σε αγορές Τρίτων Χωρών» που υλοποιεί ο ΟΠΕ σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού. Ο Έλληνας sommelier κ. Νίκος Πανίδης παρουσίασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τη σύγχρονη ελληνική οινική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού κρασιού, ενώ στο Wine Bar που είχε στηθεί σε διακριτό χώρο της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για 20 επιλεγμένες ετικέτες.

Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές και Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών, που πραγματοποίησαν επαφές με τους εκθέτες ανοίγοντας προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές στην αναδυόμενη κινεζική αγορά.

Ο ΟΠΕ μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις όλων των παραγωγικών κλάδων, προωθεί τις δραστηριότητες προβολής των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές-στόχους όλου του κόσμου.  Για περισσότερες πληροφορίες για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hepo.gr.

Λασηθιωτάκη Πέλλα

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου