6 Αυγ 2013

Καταστρέφονται 2.500 κιλά πατάτας στην Κύπρο.

Σε καταστροφή συνολικά 2.500 κιλών πατατών κατανάλωσης, θα προχωρήσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, καθώς η συγκεκριμένη ποσότητα εισήλθε παράνομα από τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές.



Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 26 Ιουλίου 2013 κατά τον έλεγχο φορτίου που δηλώθηκε να περιέχει καρπούζια και παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα με βάση τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, εντοπίστηκε επιπλέον ποσότητα 2500 κιλών πατατών κατανάλωσης οι οποίες δεν δηλώθηκαν και δεν είχαν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι πατάτες κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν στην παρουσία λειτουργών του Τμήματος Γεωργίας και του Τμήματος Τελωνείων.

Σημειώνεται τέλος ότι το Τμήμα Τελωνείων (ως αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής), διερευνά την υπόθεση και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου