6 Αυγ 2013

«Έμφαση στην προστασία της αγροτικής παραγωγής».

Tη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας, μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα και να ενισχύσει την πρωτογενή παραγωγή της χώρας εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρη Λακασά, για την ένταξη της καλλιέργειας αμπέλου στο επιχορηγούμενο από τον ΕΛΓΑ πρόγραμμα προστασίας από βροχόπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι η αμπελοκαλλιέργεια εντάσσεται για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα της αντιβρόχινης προστασίας ευαίσθητων καλλιεργειών και έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών, που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον αμπελοοινικό τομέα.

Στην επιστολή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι τόσο το υπουργείο όσο και ο ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ έχει ήδη εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2013 (εγκατάσταση αντιχαλαζικών δικτύων, αντιβρόχινων μεμβρανών και αντιπαγετικών ανεμιστήρων), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ και καλύπτει όλη την επικράτεια.

Επίσης, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και όλα τα άλλα μέτρα ενεργητικής προστασίας, έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, ούτως ώστε αφενός να προστατεύεται αποτελεσματικότερα η παραγωγή από δυσμενή καιρικά φαινόμενα και αφετέρου αυτή να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση πόρων του ΕΛΓΑ.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου