13 Ιουν 2012

Τραβιέται περισσότερο το καρπούζι.


Στο φουλ συνεχίζεται η συγκομιδή των υπαίθριων καρπουζιών, με τις ποσότητες να αυξάνονται σταθερά και τις τιμές να υποχωρούν σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα, όπως ήταν αναμενόμενο. Την ίδια ώρα, οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση, ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος.


Στην περιοχή της Κυπαρισσίας το καρπούζι τύπου βαρέλα πληρώνεται στα 35 λεπτά το κιλό, ενώ η πρώιμη ποικιλία Grisby, που βρίσκεται στο τέλος της, πωλείται στα 20 λεπτά, όπως μας πληροφορεί ο παραγωγός από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας Θανάσης Ψιχόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν μαζευτεί από την περιοχή 1.200 τόνοι καρπουζιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει κατευθυνθεί προς τις αγορές του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Αγγλία, Ελβετία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ρουμανία και στις Σκανδιναβικές χώρες).
Στην Ηλεία, οι τιμές για τα καρπούζια τύπου βαρέλα παραμένουν πάνω από τα 40 λεπτά, βάρους 10-12 κιλά κατά μέσο όρο. Φέτος παρατηρείται σημαντική μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην περιοχή κατά 40%.
Να σημειωθεί ότι φέτος η χρονιά εξελίσσεται πιο ομαλά σε σύγκριση με πέρυσι, όπου το ξεκίνημα πραγματοποιήθηκε στα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα των 60 λεπτών το κιλό, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κατρακύλα ως τα 5 λεπτά.


Πηγή:www.agronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου