26 Ιουν 2012

Εγένετο Κέντρο Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού.


Με 26 χρόνια καθυστέρηση υπεγράφη προγραμματική σύμβαση–πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού στα πλαίσια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 12 Ιουνίου, μεταξύ του υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέοντα Μαραβέγια και του πρύτανη του ΓΠΑ Κωνσταντίνου Φεγγερού.


Το Κέντρο είχε συσταθεί το 1986 με Κ.Υ.Α. των τότε υπουργών Παιδείας και Γεωργίας. Από αστοχίες αρμοδίων του πανεπιστημίου και του υπουργείου η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης δεν κατέστη δυνατή για 26 χρόνια. Έντονη υπήρξε η αρνητική στάση πολλών στελεχών και πρώην προϊσταμένων της αρμόδιας διεύθυνσης εισροών Φ.Π. Το περιβάλλον άλλαξε με το νέο διευθυντή της υπηρεσίας που πήρε θέση υπέρ του Κέντρου και της δραστηριοποίησης του Γ.Π.Α. που κατέληξε στην υπογραφή της σύμβασης.

Το Κέντρο είναι ο εκπαιδευτικός βραχίονας του νόμου για το φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό. Η υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής σπόρων και λοιπού φυτευτικού υλικού έναντι των εισαγωγών χρεώνεται, κατά σημαντικό ποσοστό, στη μη λειτουργία του Κέντρου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική
Προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλασιαστικού Υλικού.doc

Εμμανουηλίδης Ηλίας


Πηγή:www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου