13 Ιουν 2012

Βολιδοσκόπηση ενδιαφέροντος γεωτεχνικών για τα αρωματικά φυτά.


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των γεωτεχνικών σε σεμινάρια για τα αρωματικά φυτά δημοσιεύει το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος τους ΓΕΩΤΕΕ αποφάσισε να διερευνήσει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε σχέση με τα αρωματικά φυτά για τα μέλη του. Τα πιθανά αντικείμενα ενός τέτοιου σεμιναρίου είναι:
Α) Επιμόρφωση-Κατάρτιση στην Παραγωγή Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (ΦΑΦ) και Αιθέριων Ελαίων (ΑΕ)

Β) Ειδικότερα, θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία ώστε να εφαρμόσουν τις πλέον κατάλληλες μεθόδους και τεχνικές για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της καλλιέργειας των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών, της συγκομιδής, της επεξεργασίας και της παραλαβής αιθέριων ελαίων. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις και πληροφορίες για τις χρήσεις και εφαρμογές των ΦΑΦ και τους τομείς αξιοποίησης αυτών, καθώς και τις μεθόδους και διαδικασίες για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας από ΦΑΦ, όπως είναι τα Αιθέρια Έλαια και οι προδιαγραφές ποιότητας αυτών. Ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να έλθουν σε επαφή και με τα βασικά στοιχεία επιχειρηματικότητας σχετικά με τα ΦΑΦ και τα ΑΕ.
Γ) Οτιδήποτε τυχόν άλλο θέμα αφορά τα φαρμακευτικά –αρωματικά φυτά και θέλετε να συμπεριληφθεί στο σεμινάριο.
Για να μπορέσουμε όμως να διοργανώσουμε ένα τέτοιο σεμινάριο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν καταρχήν το ενδιαφέρον τους (μη δεσμευτικό) για συμμετοχή, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός συμμετεχόντων, ώστε κατόπιν να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης ενός τέτοιου σεμιναρίου (κόστος, τοποθεσία, διάρκεια και αντικείμενα σεμιναρίου κ.α.), έχοντας όμως ήδη κάνει μια προεργασία επ’ αυτού.
Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να μας το δηλώσουν είτε με email είτε με φαξ στο 2510838952 ή και τηλεφωνικώς (στο 2510222942) και να μας δώσουν τα παρακάτω στοιχεία.
1) Ονοματεπώνυμο,
2) Ειδικότητα,
3) Τηλέφωνα επικοινωνίας,
4) Τόπος κατοικίας
5) Παρατηρήσεις-ερωτήματα επί του σεμιναρίου.
Στην συνέχεια και εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων θα σας ενημερώσουμε για την πορεία του εγχειρήματος που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή σας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕ.Ε. ανατολικής Μακεδονίας
Ζαφείρης Μυστακίδης


 Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου